Kdo je?

Dr. Georg Abel je priznan nemški strokovnjak na področju prehrane, športnik in trener.

S svojim bogatim akademskim in praktičnim trenerskim znanjem prinaša edinstveno kombinacijo teorije in prakse na področju športne prehrane.

Njegovo akademsko delo na področju prehranske znanosti dopolnjuje aktivno sodelovanje v vzdržljivostnih športih, pri čemer je s tekmovanjem Ironman Hawaii (pod 10 ur) dosegel pomemben osebni mejnik.

S čim se ukvarja?

Dr. Georg Abel se posveča izboljšanju zmogljivosti in zdravja športnikov z individualnimi prehranskimi strategijami, ki temeljijo na njegovih dolgoletnih teoretičnih in praktičnih izkušnjah.

»Vem, kakšen je občutek, ko so zaloge energije ‚polne‘ ali ‚prazne‘, kako izgleda usklajevanje ‚napornega‘ delovnega dne z do 25 urami treninga na teden, kaj in zakaj se pri tem dogaja v telesu ter katera oblika prehrane in treninga deluje – zadnje se mi zdi še posebej zanimivo.«

Ponuja vrsto storitev, vključno z individualnim prehranskim svetovanjem, seminarji, delavnicami in promocijo zdravja na delovnem mestu. Tukaj je, da ti pomaga doseči tvoje cilje.

Naše sodelovanje

Cilj našega sodelovanja je opremiti športnike z znanjem za optimizacijo prehrane, da bi izboljšali svojo zmogljivost in regeneracijo. 

Skupaj si prizadevamo za zagotavljanje izobraževalnih virov, prilagojenega trenerstva in znanstveno utemeljenih prehranskih strategij, prilagojenih visokim zahtevam vzdržljivostnih športov.