V tem dokumentu so predstavljene vse podrobnosti zbiranja in obdelave osebnih podatkov ter nameni njihove uporabe.

UPRAVLJAVEC PODATKOV

Lastnik spletne strani https://4endurance.si/ in upravljalec podatkov smo VG Group, d.o.o., registrirani v Sloveniji, Gora pri Pečah 20, 1252 Vače, matična številka: 8419949000, davčna številka: SI 9703831, vpis v sodni register: 2022/34182.

Če imate glede Politike zasebnosti kakršnokoli vprašanje, nam pošljite elektronsko sporočilo na: info@4endurance.eu.

KATERE OSEBNE PODATKE ZBIRAMO?

Zbiramo vaše naslednje osebne podatke:

 1. identifikacijski podatki, ki zajemajo ime in priimek, spol;
 2. osnovni kontaktni podatki, s pomočjo katerih stopamo v stik z vami in zajemajo naslov za dostavo, e-naslov in telefonsko številko;
 3. podatki o naročilu, ki zajemajo spodatke o naročenih izdelkih, načinu plačila skupaj s številko bančnega računa;
 4. tehnični podatki, ki zajemajo podatke o napravi, s katere dostopate na našo spletno stran, IP naslov naprave, lokacija naprave, tehnični podatki naprave (operacijski sistem, ločlivost ekrana, uporabljen brskalnik);
 5. podatki o uporabi, ki vključujejo informacije o tem, kako uporabljate našo spletno stran, izdelke in storitve;
 6. podatki o profilu, ki vključujejo vaše uporabniško ime in geslo, vaše nakupe ali naročila, vaše interese;
 7. podatki o trženju in komuniciranju, ki vključujejo vaše želje glede prejemanja naših trženjskih sporočil vaše komunikacijske nastavitve (npr. naročilo na novice ipd.)

Posredovanje osebnih podatkov je prostovoljno. Vaše osebne podatke zbiramo in obdelujemo, kadar nam vi to omogočite oz. v to privolite (ob nakupu izdelka, ob obisku spletne strani, v primeru ustvarjenega profila, ob prijavi na e-novice, ko sodelujete v nagradni igri itd.) ter prav tako, kadar za zbiranje osebnih podatkov obstaja zakonska podlaga ali ima ponudnik za obdelavo zakonit interes. Z uporabo spletne strani https://4endurance.si/ se strinjate z določbami te Politike zasebnosti.

PODLAGA ZA OBDELAVO PODATKOV IN NAMENI OBDELAVE

Osebne podatke zbiramo in obdelujemo na sledečih pravnih podlagah: na podlagi privolitve posameznika, za potrebe izvajanja pogodbe, zaradi izpolnitve zakonske obveznosti, ki velja za upravljalca ali zaradi zakonitih interesov.

Zbrane osebne podatke uporabljamo v različne namene:

Ob obisku spletne strani, ki zbira tudi piškotke, osebne podatke uporabljamo za beleženje števila obiskovalcev na strani, čas, preživet na strani, in beleženje strani, ki jih posameznik obišče. Pravna podlaga v konkretnem primeru je naš zakoniti interes, in sicer da se zagotovi varnost omrežja in informacij, tj. omogoči zaznavanje in preprečevanje neavtoriziranih dostopov, ki lahko ogrozijo dostopnost, celovitost in zaupnost shranjenih ali prenesenih osebnih podatkov ter varnost s tem povezanih storitev, ki so dostopne prek teh omrežij in sistemov.

Za aktivacijo uporabniškega profila zbiramo naslednje osebne podatke: ime in priimek ter e-naslov ter geslo. Podatki, ki nam jih posredujete, se zbirajo za namen registracije na spletni strani (da si ustvarite uporabniški profil) in za morebitno komunikacijo v povezavi z uporabniškim računom. Podatki se v konkretnem primeru obdelujejo na podlagi vaše privolitve.  

Za nakup izdelka zbiramo naslednje osebne podatke: ime in priimek, naslov, elektronski naslov in telefonska številka. Podatki, ki so zbrani pri nakupu izdelkov, se zbirajo za namen izpolnjevanja naših pogodbenih obveznosti ter uveljavljanja pravic iz pogodbenega razmerja, vključno z reševanjem morebitnih reklamacijskih zahtevkov ter za dostavo kupljenega izdelka. Podatki se v konkretnem primeru obdelujejo na podlagi našega pogodbenega razmerje z vami. Če nam teh podatkov ne želite posredovati, vam ne moremo zagotoviti nakupa naših izdelkov. Osebni podatki, ki so nujni za sklenitev pogodbe, so označeni kot obvezni.

Če ob nakupu izdelka ne označite, da tega ne želite, vam lahko v skladu z Zakonom o elektronskih komunikacijah na elektronske naslove pošiljamo obvestila z novicami in ponudbami.

V primeru začetega spletnega nakupnega procesa, na podlagi svojega zakonitega interesa, potencialnim kupcem, ki so v nakupovalno košarico dodali izbrane izdelke, a nakupa niso zaključile, občasno pošljemo avtomatsko elektronsko in SMS sporočilo s ciljem poskusa zaključitve nakupa oz. nudenja pomoči in informacij v zvezi s tem. Prav tako kupce občasno obveščamo preko elektronskih sporočil oz. telefonskih klicev in sporočil o dodatnih ponudbah, popustih in drugih vsebinah.

Na naši spletni strani se lahko naročite na prejemanje e-novic, tj. prejemanje aktualnih obvestil in informacij o naših akcijah, ponudbah in novostih. Podatki se v konkretnem primeru obdelujejo na podlagi vaše privolitve.

Za namen prikazovanja prilagojenih ponudb in prikrojenih oglasov v okviru oglaševalskih in družbenih omrežij na drugih spletnih straneh izven naše domene, oglaševalskim in družbenim omrežjem posredujemo tudi podatke o vašem obnašanju na spletu. Partnerjem ne posredujemo vaših identifikacijskih podatkov. Kdo ima dostop do vaših osebnih podatkov si lahko preberete v razdelku “Kdo ima dostop do vaših osebnih podatkov.

Podatke o vašem obnašanju na spletni strani obdelujemo tudi na podlagi našega zakonitega interesa, in to v namen priprave prilagojenih ponudb in prikrojenih oglasov, ki jih prikazujemo na spletu. Naš zakoniti interes je čim bolj prilagovena in ustrezna ponudba za vas. V skladu s temi podatki lahko razvrščamo naše uporabnike v različne skupine, pri čemer vsaka skupina prejema lastne prikrojene ponudbe. Če nato pri nas še kaj kupite, bomo v ta namen dodatno uporabili tudi podatke o vaših naročilih.

VAŠE PRAVICE

V zvezi z vašimi podatki, ki jih obdelujemo, imate sledeče pravice:

 1. pravica do preklica privolitve: če ste kot uporabnik privolili v obdelavo vaših osebnih podatkov, imate pravico, da to svojo privolitev kadarkoli prekličete.
 2. pravica do ugovora obdelavi: pravico imate ugovarjati obdelavi podatkov, če se obdelava izvaja na pravni podlagi, ki ni privolitev.
 3. pravica dostopa do osebnih podatkov: pravico se imate seznaniti, ali obdelujemo podatke, zahtevati razkritje v zvezi z nekaterimi vidiki obdelave in pridobiti kopijo podatkov, ki so v obdelavi;
 4. pravica do popravka osebnih podatkov: pravico imate preveriti točnost svojih podatkov in zahtevati njihovo posodobitev ali popravek;
 5. pravica do omejitve obdelave: v določenih okoliščinah (če kot uporabnik oporekate točnosti osebnih podatkov/ ko je obdelava nezakonita in kot uporabnik nasprotujete izbrisu ter zahtevate omejitev uporabe/ ko podatki niso več potrebni za namen obdelave, kot uporabnik pa jih potrebujete za uveljavitev pravnih zahtevkov) imate pravico omejiti obdelavo vaših podatkov. V tem primeru podatkov ne bomo obdelovali za noben drug namen, kot za njihovo shranjevanje;
 6. pravica do izbrisa osebnih podatkov: V določenih okoliščinah (kadar ne obstaja več upravičen razlog za nadaljnjo obdelavo) imate od nas pravico zahtevati izbris podatkov;
 7. pravica do prenosljivosti podatkov: pravico imate prejeti svoje podatke, ki ste jih posredovali ponudniku v strukturirani, splošno uporabljeni in strojno berljivi obliki. Ta določba se uporablja pod pogojem, da se podatki obdelujejo z avtomatiziranimi sredstvi in da obdelava temelji na vaši privolitvi oz. na pogodbi, katere stranka ste.
 8. pravica do vložitve pritožbe pri nadzornem organu: Pravico imate, da vložite pritožbo pri nadzornemu organu (v Sloveniji je to Informacijski pooblaščenec), če menite, da obdelava osebnih podatkov v zvezi z vami krši predpise o varstvu osebnih podatkov.

Vse zahteve za uveljavljanje vaših pravic lahko posredujete na elektronski naslov: info@4endurance.eu (v nekaterih primerih pa je soglasje za zbiranje osebnih podatkov mogoče preklicati tudi s klikom na povezavo za odjavo od prejemanja sporočil).

KDO IMA DOSTOP DO VAŠIH OSEBNIH PODATKOV

Vaših osebnih podatkov ne posredujemo tretjim osebam z izjemo pogodbenim obdelovalcem, ki so dolžni spoštovati zakonodajo glede obdelave in varstva osebnih podatkov. Pogodbeni obdelovalci, ki jih posredujemo osebne podatke, so ponudniki tržnih storitev, ponudniki pošiljanja elektornskih sporočil, ponudniki pošiljanja SMS sporočil, ponudniki programerskih rešitev in dostavne službe.

Pogodbeni obdelovalci lahko osebne podatke obdelujejo zgolj znotraj navodil, podanih z naše strani. Osebnih podatkov ne smejo obdelovati v lastne namene. Pogodbeno so zavezani k spoštovanju zakonodaje o varovanju osebnih podatkov. 

ZAŠČITA OSEBNIH PODATKOV

Vaše osebne podatke ustrezno varujemo. Uporabljamo ustrezne preventivne ukrepe, s katerimi preprečujemo zlorabo osebnih podatkov. Podatki o kreditnih karticah so šifrirani z uporabo tehnologije socket layer technology (SSL) in shranjeni z AES-256 šifriranjem.

OBDOBJE HRAMBE OSEBNIH PODATKOV

Podatke bomo obdelovali in hranili toliko časa, kot to zahteva namen, za katerega so bili zbrani. Podatki, zbrani za namene, povezane z izvajanjem pogodbe med nami in vami, se hranijo, dokler takšna pogodba ni v celoti izpolnjena. Podatki, zbrani za namene naših zakonitih interesov, se hranijo, dokler so potrebni za izpolnitev teh namenov.

Podatke bomo morda lahko hranili dlje časa, kadar koli boste dali soglasje za takšno obdelavo in če takšno soglasje ne bo preklicano. Poleg tega bomo morda dolžni hraniti podatke dlje časa, če bo to potrebno za izpolnitev zakonske obveznosti ali po odredbi organa.

Po preteku obdobja hrambe se podatke trajno izbriše.

PIŠKOTKI

Piškotki so majhne besedilne datoteke, ki jih na vaš računalnik ali mobilno napravo shranijo obiskana spletišča. Piškotki pomagajo spletišču, da si zapomni nastavitve, ki jih za ogled našega spletišča določite na spletni strani, tako da nastavitve ob ponovnem obisku spletišča niso več potrebne. Tako lahko hitreje in lažje opravljate nakupe izdelkov na naši spletni strani.

Nekateri piškotki so za delovanje spletišča nujni (npr. piškotek o prijavi, piškotek o vsebini vaše nakupovalne košarice), nekateri so namenjeni izboljšanju uporabniške izkušnje (npr. shranjevanje uporabnikovih nastavitev in preferenc), nekateri pa se uporabljajo tudi za spremljanje obiskov na spletišču, kar njegovemu upravljavcu pomaga pri stalnem izboljševanju spletne strani in uporabnikove izkušnje z njo. Nekateri piškotki omogočajo sledenje uporabnikom tudi čez več spletnih mest.

Več o tem, katere piškotke zbiramo si lahko preberete na strani Politika piškotkov spletne strani.

SPREMEMBE POLITIKE O ZASEBNOSTI

Pridržujemo si pravico, da Politiko zasebnosti kadarkoli spremenimo brez predhodnega obvestila. Spremembe in pojasnila začnejo veljati z objavo na spletni strani https://4endurance.si/. Če se naša družba spoji z drugo družbo, se vaši podatki lahko prenesejo na nove lastnike.

Zadnja posodobitev: 29. 6. 2023.