Naša spletna stran uporablja piškotke, zaradi česar bo posameznik za beleženje piškotkov moral dati privolitev, z izbiro gumba strinjam se. Piškotki se uporabljajo, da vas lažje ločimo od ostalih uporabnikov ter nam pomagajo pri izboljšavah uporabniške izkušnje med brskanjem po naši spletni strani, prav tako pa z njihovo pomočjo tudi izboljšujemo samo spletno stran.

KAJ SO PIŠKOTKI?

Piškotki so majhne besedilne datoteke, ki jih na vaš računalnik ali mobilno napravo shranijo obiskana spletišča. Piškotki pomagajo spletišču, da si zapomni nastavitve, ki jih za ogled našega spletišča določite na spletni strani, tako da nastavitve ob ponovnem obisku spletišča niso več potrebne. Tako lahko hitreje in lažje opravljate nakupe izdelkov na naši spletni strani.

Nekateri piškotki so za delovanje spletišča nujni (npr. piškotek o prijavi, piškotek o vsebini vaše nakupovalne košarice), nekateri so namenjeni izboljšanju uporabniške izkušnje (npr. shranjevanje uporabnikovih nastavitev in preferenc), nekateri pa se uporabljajo tudi za spremljanje obiskov na spletišču, kar njegovemu upravljavcu pomaga pri stalnem izboljševanju spletne strani in uporabnikove izkušnje z njo. Nekateri piškotki omogočajo sledenje uporabnikom tudi čez več spletnih mest.

KATERE PIŠKOTKE UPORABLJAMO IN KAJ JE NJIHOV NAMEN?

Spodaj so navedene vrste piškotkov, ki jih uporabljamo in njihov namen:

Ime piškotka

Naziv piškotka

Namen

Trajanje

Shopify

secure_customer_sig

Varnost pri vpisu v uporabniški račun

1 leto

Shopify

_y

Statistika obiska spletne strani

1 leto

Shopify

_s

Statistika obiska spletne strani

30 minut

Shopify

_landing_page

Statistika obiska spletne strani

 14 dni

Shopify

_orig_referrer

Povezava s košarico

 14 dni

Google Analytics

_ga

Statistika obiska spletne strani

2 leti

Google Analytics

_gid

Statistika obiska spletne strani

1 dan

Google Analytics

_gat

Statistika obiska spletne strani

2 leti

Google Analytics

_ga_*

Statistika obiska spletne strani

2 leti

Google Analytics

_gat_gtag_UA_*

Statistika obiska spletne strani

1 minuta

Klaviyo

__kla_id

Statistika poslanih sporočil

2 leti

Facebook

_fbp

Statistika obiska spletne strani

6 mesecev

 

UPRAVLJANJE S PIŠKOTKI

Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v vašem spletnem brskalniku. V kolikor se strinjate z namestitvijo piškotov kliknite strinjam se, v kolikor se ne strinjate lahko izberete gumb ne strinjam se. Vašo izbiro boste na tej napravi lahko vedno spremenili.

Vse piškotke, ki so že na vaši napravi, lahko izbrišete tako, da počistite zgodovino brskanja v brskalniku. S tem boste odstranili vse piškotke z vseh spletnih mest, ki ste jih obiskali.

Zavrnete ali blokirate lahko vse ali določene vrste piškotkov, ki jih nastavi naša spletna stran, tako da spremenite nastavitve piškotkov v svojem brskalniku. Upoštevajte, da večina brskalnikov samodejno sprejema piškotke. Če torej ne želite, da se piškotki uporabljajo, boste morda morali piškotke aktivno izbrisati ali blokirati. Če zavrnete uporabo piškotkov, boste še vedno lahko obiskali našo spletno stran, vendar nekatere funkcije morda ne bodo delovale pravilno.

Na spodnjih povezavah lahko preberete, kako upravljati s piškotki v nekaj najpogostejših brskalnikih:

Google Chrome: https://support.google.com/chrome/answer/95647?hl=sl-sl&p=cpn_cookies

Mozzila Firefox: https://support.mozilla.org/sl/kb/izboljsana-zascita-pred-sledenjem?redirectlocale=sl&redirectslug=kako-omogocite-onemogocite-piskotke

Microsoft Internet Explorer: https://support.microsoft.com/sl-si/windows/brisanje-in-upravljanje-pi%C5%A1kotkov-168dab11-0753-043d-7c16-ede5947fc64d

Opera: https://help.opera.com/en/latest/web-preferences/

Apple Safari: https://support.apple.com/en-gb/safari

Če imate glede naše uporabe piškotkov dodatna vprašanja, nas lahko kontaktirate preko kontaktnih podatkov navedenih v naši Politiki zasebnosti.

Zadnja posodobitev: 29. 6. 2023.