Ime: Jakob Mamič

Starost: 19

Disciplina: Triatlon

Tvoji najodmevnejši dosežki:

  • 8. mesto na evropskem pokalu
  • Uvrstitev na evropsko prvenstvo v Kitzbuhelu in svetovno prvenstvo na Portugalskem
  • Absolutni državni prvak v kros triatlonu

Kako dolgo že treniraš, kakšna je tvoja športna zgodovina?

Triatlon sem začel trenirati leta 2017, prej pa sem prosti čas posvečal športom z žogo. Čeprav se v njih nisem najbolje znašel, sem dobil dobro podlago motoričnih sposobnosti, ki mi zelo dobro pridejo prav tudi v triatlonu.

S katerimi poškodbami si se že srečal?

V preteklosti sem se srečal s poškodbami mišice iliopsoas in dvakrat zlomil roko, kar je bila posledica padcev na tekmah.

Koliko ur na teden povprečno treniraš?

Na teden v povprečju treniram od 21 do 23 ur, med pripravami pa te številke hitro preskočijo mejo 30 ur.

Na katere dodatke prisegaš?

Uporabljam izdelke podjetja Nduranz.

Zakaj ravno ta šport?

Sam sem mnenja, da se triatlona preprosto ne moreš naveličati.

Kar se tiče športa sem perfekcionist in ravno raznolikost triatlona mi omogoča to neskončno lovljenje popolnosti v posamezni disciplini in pridobivanje znanja.

Triatlon ne le potiska meje človekove zmogljivosti, ampak preko njega spoznaš sebe in pridobiš ogromno znanja, ki mi bo koristil tudi kasneje v življenju.

Navsezadnje pa je še noro ZABAVEN:)

Za konec nam zaupaj še kakšni so tvoji cilji?

Cilj za letošnjo sezono 2022 je sigurno nastop na svetovnem prvenstvu v Kanadi in obenem odhod na študij v tujino, kamor odhajam ob koncu letošnjega leta.

Moj dolgoročni cilj je, da se kot prvi moški v Sloveniji uvrstim na olimpijske igre v triatlonu, kar pa bo zame prvič možno v letu 2028, v Los Angelesu. Po končani triatlonski karieri nameravam ostati v triatlonu in vrniti športu, kar mi je dal.

Pridruži se 4Endurance klubu!

Prijavi se na naše e-novice in si zagotovi promocijske cene novih izdelkov, tedenske popuste, nasvete za trening in zanimivosti iz sveta športa.