Poleg vnosa energije, ki mora biti v pravilnem razmerju ogljikovih hidratov, moraš med vadbo poskrbeti tudi za pravilno hidracijo. 

Piti samo vodo ni optimalno, saj redči razmerje med vodo in elektroliti v celicah, kar oteži prenos živčnih impulzov in krčenje mišic.

Med dolgotrajno vadbo je vnos elektrolitov ključen, predvsem v vročih temperaturah. Vnašati jih moraš tudi v pravem razmerju, da se izogneš prebavnim težavam.

Mešanica elektrolitov Nduranz ti bo pomagala nadomestiti minerale, ki jih dejansko izgubljaš s potenjem.

  • Nadomesti minerale, ki jih izgubljaš z znojem
  • Ostani optimalno hidriran
  • Ne povzroča prebavnih težav

Nadomesti, kar izgubljaš

Večina dopolnil na tržišču ima napačno sestavo elektrolitov. Upoštevajo izgubljene minerale, ne pa tudi njihovih razmerij. To vodi do pretiranega vnosa določenih mineralov, kar vodi do prebavnih težav.

Mešanica elektrolitov Nduranz je drugačna. Temelji na številnih raziskavah, ki so priskrbele podatke o izgubi posameznega minerala med vadbo.

Sestava mešanice elektrolitov Nduranz.

Mineral Količina
Natrijev klorid (Sol) 700 mg
Trikalijev citrat (aktiven) 260 mg
Trikalcijev citrat (aktiven) 50 mg
Trimagnezijev citrat (aktiven) 3 mg

 

Opaziš kaj zanimivega?

Nduranz Electrolyte Mix

Tako je. Mešanica elektrolitov Nduranz vsebuje veliko soli in zelo malo magnezija.

Zakaj?

S potenjem izgubljaš veliko soli, zato jo moraš nadomeščati v velikih količinah. Po drugi strani izgubljaš zelo malo magnezija, zato lahko uživanje pretirane količine magnezija med vadbo prinese več problemov kot koristi. 

Ne povzroča prebavnih težav

Bistvo hidracije je telesu priskrbeti, kar dejansko potrebuje. Uživati nekaj, česar ne potrebuje, lahko povzroči težave. Zato mešanica elektrolitov Nduranz vsebuje le to, kar potrebuješ za optimalno hidracijo.

Med športniki še vedno vlada prepričanje, da velike količine magnezija lahko preprečijo mišične krče, a raziskave so to že ovrgle. Po drugi strani lahko visoka količina magnezija povzroči prebavne težave in drisko, česar športniki med vadbo gotovo ne želijo.

Najbolj priljubljeni izdelki, ki vsebujejo mešanico elektrolitov Nduranz