Pri uživanju ogljikovih hidratov med vadbo je njihovo razmerje ključnega pomena.  Nduranz se tega dobro zaveda.

Mnogo raziskav je iskalo optimalno razmerje ogljikovih hidratov. Po mnogih testih je prof. David Rowlands z ekipo prvi odkril, da je razmerje 1 : 0,8 med glukozo in fruktozo najbolj učinkovito.

Nduranz v svojih izdelkih uporablja to razmerje. Dva dejavnika sta razlog, da je to razmerje najbolj učinkovito:

  • Učinkovita absorpcija
  • Brez prebavnih težav

Učinkovita absorpcija

Pri vnosu ogljikovih hidratov med vadbo je njihova absorpcija ključnega pomena. Če je neučinkovita, ne glede na njihov vnos, se bodo ogljikovi hidrati slabo absorbirali in ti posledično nudili manj energije.

Z dvema viroma ogljikovih hidratov lahko telo izkoristi tako prenašalec za glukozo kot tistega za fruktozo, kar poveča učinkovitost absorpcije.

A preprosto zmešati dva vira ogljikovih hidratov ne zadostuje. Pomembno je tudi razmerje. Več znanstvenih raziskav je določilo razmerje 1 : 0,8 kot najbolj učinkovito razmerje.

Zakaj je to razmerje najbolj učinkovito? Ker ti omogoča zlahka absorbirati do 90 gramov ogljikovih hidratov na uro brez prebavnih težav

 

Nduranz Carbohydrate Ratio

Brez prebavnih težav

Pri višjem vnosu ogljikovih hidratov je prva in največja težava pojav pebavnih težav. In to je glavna težava, ki jo razmerje ogljikovih hidratov Nduranz rešuje. 

Z aktivacijo obeh prenašalcev v telesu bistveno olajšaš absorpcijo ogljikovih hidratov. To omogoča visok vnos ogljikovih hidratov brez prebavnih težav. 

Najbolj priljubljeni izdelki, ki vsebujejo razmerje ogljikovih hidratov Nduranz