Nduranz Regen Lite
Čas branja: 5 min

Kaj jesti po treningu - Regeneracijski napitek Regen Lite

Čas branja: 5 min
Po treningu potrebuješ ogljikove hidrate, beljakovine in elektrolite. Včasih pa se zgodi, da so ogljikovi hidrati odveč. Takrat je čas za Regen Lite.
Nduranz Regen Lite

Tako lahek, da plava.

Se sliši kot reklama za izdelek z malo sladkorja in maščob, ki ti bo čudežno pomagal do vitke linije? Vsekakor to ni naš namen. V tem članku ti želimo predstaviti naš novi izdelek Regen Lite in razložiti, za koga je ali ni primeren.

Kaj jesti po treningu?

Predvsem na podlagi povpraševanj smo se odločili za malenkost drugačen izdelek. Vemo, da športniki za regeneracijo še vedno potrebujemo ogljikove hidrate, ampak ljudje s posebnimi dietami morda ob dosedanji ponudbi zase niso našli primernega izdelka. Ta izdelek je lahko novi regeneracijski napitek Regen Lite, ki ne vsebuje ogljikovih hidratov ali sladkorja oziroma, če smo zelo natančni, vsebuje na 100 g le 2,2 gramov ogljikovih hidratov iz sladkorja.

Majhno vsebnost ogljikovih hidratov nadomesti izredno kakovosten izolat sirotkinih beljakovin in posebna mešanica elektrolitov. Torej, če iščeš visokokakovostni regeneracijski napitek, obenem pa paziš na vnos ogljikovih hidratov in želiš zmanjšati vnos kalorij, potem je regeneracijski napitek Regen Lite idealna izbira zate.

Kaj pa vsi ostali, ki morda nimamo nobene posebne diete in ki drastično ne omejujemo vnosa ogljikovih hidratov, ali je regeneracijski napitek Regen Lite za nas primeren?

Naša Andreja komentira: "Medtem ko sem lahkotno tekla, sem slučajno pomislila na to, kaj bom jedla po današnjem treningu. Naredila sem osem lahkotnih kilometrov, srčni utrip je ostajal v coni udobja, ampak vseeno sem vedela, da sem čez dan zaužila premalo beljakovin (vendar več kot dovolj ogljikovih hidratov). Zaradi vročine sem se tudi močno potila. Takrat sem pomislila na Regen Lite. Saj res, optimalna kombinacija, s katero bom dobila vse, kar potrebujem tik pred spanjem. Dodani elektroliti (magnezij, sol, kalij, kalcij) bodo poskrbeli za optimalno rehidracijo in zagotovili, da bo telo ostalo v ravnovesju z dovolj energije."

Kaj jesti po treningu? - Regeneracijski napitek Regen Lite
Regeneracijski napitek Regen Lite je idealen dodatek po treningu za tiste, ki želijo telesu zagotoviti beljakovine, nadomestiti elektrolite in ohraniti nizek vnos ogljikovih hidratov.

Beljakovine po treningu

Danes že ptički čivkajo, da so beljakovine za regeneracijo na dolgi rok športnikove najboljše zaveznice, saj so mišice sestavljene prav iz teh. Zato je nujno, da po treningu telesu zagotovimo zadosten vnos kvalitetnih beljakovin. Seveda lahko le-te dobimo s polnovredno hrano in nam ni potrebno uživati beljakovinskih praškov, vendar je v današnjem tempu življenja to pogosto zelo težko. Regeneracijski napitek (pa naj bo ta z ogljikovimi hidrati ali ne) je namreč potrebno zaužiti takoj po treningu, ne čez pol ure ali celo uro. V nasprotnem primeru bomo zagotovo priča slabši regeneraciji in večji utrujenosti.

Kot smo že omenili, regeneracijski napitek Regen Lite vsebuje visoko kakovosten izolat sirotkinih beljakovin. In čeprav ni znanstvenih dokazov, da ima izolat sirotke zares boljši vpliv na regeneracijo kot koncentrat, se je podjetje Nduranz tudi na podlagi intolerance na laktozo pri nekaterih odločili za to vrsto beljakovin. Predvsem pa je podjetje Nduranz želelo, da so njihovi izdelki proizvedeni v obratu, kjer je izvor sirotke preverjen, aminokislinski profil ustrezen, način procesiranja pa ohrani vse beljakovinske frakcije.

Pomen elektrolitov

Vsi vemo, da med vadbo, sploh v vročini, izgubljamo tudi elektrolite. Ne sicer v takšni meri, kot smo mislili še nekaj časa nazaj, ampak vseeno težimo k temu, da ohranjamo elektrolitsko ravnovesje v krvi. Ker je elektrolitska zasnova znoja precej drugačna od tiste v krvi, je podjetje Nduranz v regeneracijska napitka Regen in Regen Lite dodalo elektrolite, ki jih dejansko izgubljamo z znojem. Ali natančneje, dodalo je elektrolite v količini, ki so podobne sestave kot znoj večine ljudi, s čimer človek enostavno dobi tisto in samo tisto, kar potrebuje. 

"Pojavnost ostalih elektrolitov v znoju je pravzaprav izjemno majhna in jih zato skorajda ni potrebno nadomeščati. Dejstvo je namreč, da koncentracija elektrolitov z dehidracijo narašča, kar pomeni, da je njihova dostopnost kvečjemu večja kakor pa nižja." - dr. Tim Podlogar

Za koga je primeren regeneracijski napitek Regen Lite?

Regeneracijski napitek Regen Lite je primeren:

  • Za vse, ki se držijo posebne diete z omejevanjem vnosa ogljikovih hidratov.

  • Za vse lažje treninge (izteki, razpeljave ipd.), kjer je poraba kalorij majhna.

  • Za lahek obrok čez dan (glede na to, da je odličnega okusa, lahko tudi namesto sladice).

  • Za priložnosti (npr. pred večjimi tekmovanji), ko je potrebno izgubiti kakšen kilogram.

  • Kot obrok pred spanjem.

Nduranz Regen LiteRegeneracijski napitek Regen Lite je primeren za lažje treninge, na posebnih dietah z omejevanjem vnosa ogljikovih hidratov in kot obrok pred spanjem.

Za koga regeneracijski napitek Regen Lite ni primeren?

Regeneracijski napitek Regen Lite vsekakor ni primeren za tiste, ki na dan opravijo več kot en trening oziroma imajo za regeneracijo manj kot osem ur časa. Takrat je namreč uživanje ogljikovih hidratov izrednega pomena. Tudi pred tekmovanji bomo zmanjšali vnos beljakovin in povečali količino ogljikovih hidratov (carboloading). Enako kot tekmovanja pa tudi težji treningi potrebujejo regeneracijski napitek s sladkorji. V tem primeru je na voljo regeneracijski napitek Regen, ki vsebuje 30 g beljakovin in 50 g ogljikovih hidratov.

Vnos kalorij in pridobivanje mišične mase

Kljub temu, da športniki med treningi izgubimo ogromno kalorij, to še ne pomeni, da ne moremo pridobiti telesne mase, ki bi nam morda lahko pokvarila rezultat na prihodnji tekmi. Višji odstotek telesne maščobe običajno pomeni tudi slabši rezultat. Ob izgubljanju teže pa je zelo pomembno, da uživamo dovolj beljakovin. Nekatere raziskave menijo, da uživanje beljakovin dva do trikrat na dan ugodno vpliva na rast mišične mase. Prav tako vnos okoli 40 g beljakovin pred spanjem izboljša regeneracijo in pospeši sintezo beljakovin.

 

Nduranz Regen LiteVnos beljakovin po vadbi in pred spanjem pospeši sintezo beljakovin. Regen Lite predstavlja odličen vir visokokakovostnih beljakovin sirotke z dodanimi elektroliti.

 

Zakaj uporabiti regeneracijski napitek Regen Lite namesto drugih regeneracijskih napitkov?

Regeneracijski napitek Regen Lite si deli večino prednosti regeneracijskega napitka Regen, ki ga je podjetje Nduranz razvilo ob misli na vrhunske športnike.

Prva prednost je visokokakovostni izolat beljakovin sirotke, ki vsebujejo celoten spekter aminokislin, ki jih tvoje telo potrebuje za obnovo in izgradnjo mišic. Izolat je proizveden pod strogim nadzorom in vsebuje samo najbolj čiste sestavine, kar je v svetu beljakovinskih praškov danes redkost. Zaradi svoje sestave so te beljakovine primerne tudi za tiste, ki imajo po beljakovinskih praških iz sirotke prebavne težave.

Druga prednost izdelka je posebna mešanica elektrolitov, ki jo je podjetje Nduranz razvilo na podlagi številnih testiranj in znanstvenih raziskav. Cilj je, da telesa ne zasičimo z elektroliti, ki jih ne potrebuje, pač pa nadomestimo le tiste, ki jih dejansko izgubljamo z znojem.

Regeneracijski napitek Regen Lite ne vsebuje posebnega razmerja ogljikovih hidratov, ki ga vsebuje regeneracijski napitek Regen, vendarle pa je zaradi svoje lahkotnosti, ki je posledica izredno nizke vsebnosti ogljikovih hidratov, narejen posebej za tiste trenutke, ko je nižji vnos ogljikovih hidratov optimalna prehranska strategija. 

Preberite tudi:

Športna prehrana med in po treningu - Spoznaj Nduranz

Hrana za hitrejšo regeneracijo mišic