Si želiš tudi ti trenirati pogosteje, pa te "musklfibr" ubija?

Mnogi živijo v prepričanju, da po vadbi potrebuješ beljakovine. Beljakovine so pomemben del regeneracije, saj so hrana tvojih mišic.

Vendar bo njihov učinek bistveno manjši, če tvoje telo ne bo imelo energije, to pa dobi iz ogljikovih hidratov!

Po vadbi, še posebej večurni vzdržljivostni vadbi, bodo tvoje zaloge glikogena bolj kot ne prazne. V praksi to pomeni, da bo tvoje telo povsem brez energije.

Vnos ogljikovih hidratov takoj po vadbi poskrbi, da se zaloge glikogena začnejo hitro polniti, kar pomeni več energije in boljšo adaptacijo na vadbo ter, posledično, večji učinek zaužitih beljakovin.

Izberi Regen

Zakaj samo beljakovine niso dovolj?

Regeneracija po vadbi je pomembna, to že dobro veš. Morda pa ne veš, kaj zahteva optimalna regeneracija.

1️⃣ Pravilno razmerje ogljikovih hidratov spodbudi hitro polnjenje zalog glikogena v tvojem telesu. Rezultat? Manjša utrujenost po treningu in mnogo več energije naslednji dan. ✔️

2️⃣ Najboljši vir beljakovin poskrbi za hitro obnovo poškodovanih mišic in pospeši njihovo adaptacijo po vadbi oziroma, po domače, njihovo rast. Močne mišice brez bolečin? Super! ✔️

3️⃣ Vse to je samo po sebi premalo, če ne obnoviš ravnotežja mineralov v krvi. Ti so namreč odgovorni za nemoteno delovanje telesa. Optimalna rehidracija? Ja, prosim! ✔️

Za regeneracijo po vadbi lahko poskrbiš s hrano ali drugimi regeneracijskimi napitki. A po vsej verjetnosti tvoja regeneracija ne bo optimalna. Če želiš optimalno regeneracijo, izberi Regen.

Izberi Regen

Dr. Tim Podlogar

Tim Podlogar je tudi zelo uspešen amaterski kolesar, ki je želel poskrbeti za optimalno regeneracijo po svoji vadbi. Rezultat je regeneracijski napitek Regen.

Zaradi izjemnega znanja in strokovnosti na področju športne prehrane je v zadnjih letih zaposlen kot raziskovalec na Univerzi v Birminghamu, v svoje vrste pa ga je zvabila tudi profesionalna kolesarska ekipa Bora-hansgrohe.

Optimalna mešanica ogljikovih hidratov

Si po vadbi utrujen in brez energije, na naslednjem treningu pa je tvoja zmogljivost manjša ali sploh nimaš motivacije zanj? Očitno nisi dovolj napolnil zalog glikogena.

Raziskave jasno kažejo, da je za najhitrejše polnjenje zalog glikogena po intenzivni vadbi potrebno vnašati dva tipa ogljikovih hidratovglukozo in fruktozo. Na ta način izkoristimo oba prenašalca ogljikovih hidratov v telesu in istočano polnimo tako mišični kot jetrni glikogen.

David S. Rowlands je dokazal, da je za regeneracijo po vadbi optimalna kombinacija glukoze in fruktoze v razmerju 1 : 0,8.

• Visoka stopnja absorpcije ✔️
• Hitro polnjenje zalog glikogena ✔️
• Brez prebavnih težav ✔️

Z razmerjem ogljikovih hidratov v regeneracijskem napitku Regen boš po treningu hitro obnovil zaloge energije in boš tako pripravljen na naslednji napor.

Izberi Regen

Najbolj čist vir beljakovin

Te po napornem treningu bolijo mišice? Se naslednji dan komaj premikaš? Se ti zdi, da nisi dovolj močan? Očitno ne uživaš dovolj kakovostnega vira beljakovin.

Morda nisi vedel, da kot vzdržljivostni športnik potrebuješ še več beljakovin od nekoga, ki dviguje uteži. Razlog je, da so po naporni vzdržljivostni vadbi tvoje mišice izmučene in sestradane.

Samo najbolj kakovosten vir beljakovin, ki vsebuje vse potrebne aminokisline, lahko učinkovito nahrani tvoje poškodovane mišice.

Regeneracijski napitek Regen vsebuje 90-odstotni izolat sirotke. Gre za najbolj čist vir beljakovin, za katerega ti bodo tvoje mišice hvaležne.

• Celoten spekter aminokislin ✔️
• Nizka vsebnost maščob ✔️
• Ne obremeni prebavil ✔️

Kakovost tako čistega izolata čutiš že ob prvem uživanju. Lahkoten občutek v želodcu in občutek moči v mišicah bosta postala tvoj navdih in vir motivacije za naporen trening.

Izberi Regen

Napredna mešanica elektrolitov

Te po vadbi boli glava, se nikakor ne moreš odžejati in te pesti čuden občutek v telesu? To so posledice pomanjkljive rehidracije.

Optimalna rehidracija po intenzivni vadbi je ključen element regeneracije, saj brez pravilnega ravnovesja elektrolitov tvoje telo ne more pravilno delovati.

Napredna mešanica elektrolitov v regeneracijskem napitku Regen nadomesti vse minerale, ki si jih med vadbo izgubil z znojem.

• Obnovi ravnovesje elektrolitov v krvi ✔️
• Omogoči optimalno delovanje telesnih funkcij ✔️
• Izogni se nelagodju v želodcu in prebavnim težavam ✔️

Porušenjo ravnovesje elektrolitov v telesu bo močno omejilo delovanje tvojih telesnih funkcij in poslabšalo regeneracijo.

Z napredno mešanico elektrolitov Nduranz boš poskrbel za optimalno rehidracijo, zato boš z dnevom lahko nadaljeval svež in poln energije.

Izberi Regen

Zakaj lahko zaupam podjetju Nduranz?

Podjetje Nduranz se je kmalu po ustanovitvi izstrelilo v sam vrh sveta športne prehrane. Vse od tedaj pogumno narekuje smernice, ki jim sledi preostali svet športne prehrane.

• Izdelki temeljijo na znanstvenih raziskavah, ne pa marketinških trendih ✔️
• Vsak izdelek pred izdajo prestane številna testiranja in prototipno obdobje ✔️
• Njihovi izdelki vsebujejo samo najbolj kakovostne sestavine ✔️

V podjetju Nduranz vedno so in vedno bodo sledili znanosti. Dobrobit športnika postavljajo pred zaslužek, saj verjamejo, da se zgolj kakovostni izdelki lahko dolgoročno obdržijo na trgu.

Izberi Regen

Pogosta vprašanja

Zakaj za regeneracijo potrebujem ogljikove hidrate?

Mnogi živijo v prepričanju, da po vadbi potrebuješ beljakovine. To je res. Beljakovine so pomemben del regeneracije, saj so hrana tvojih mišic.

Vendarle bo njihov učinek bistveno manjši, če tvoje telo ne bo imelo energije, to pa dobi iz ogljikovih hidratov.

Po vadbi, še posebej večurni vzdržljivostni vadbi, bodo tvoje zaloge glikogena bolj kot ne prazne. V praksi to pomeni, da bo tvoje telo povsem brez energije.

Vnos ogljikovih hidratov takoj po vadbi poskrbi, da se zaloge glikogena začnejo hitro polniti, kar pomeni več energije in boljšo adaptacijo na vadbo ter, posledično, večji učinek zaužitih beljakovin.

Zakaj za regeneracijo potrebujem elektrolite?

Med vadbo z znojem izgubljaš minerale oziroma elektrolite. Njihovo ravnovesje je ključno za pravilno delovanje vseh telesnih funkcij, kar vključuje regeneracijo, adaptacije na vadbo in osnovno delovanje telesa.

Pravilna mešanica elektrolitov po vadbi poskrbi, da se to ravnovesje ohrani.

Kdaj moram zaužiti Regen?

Idealno obdobje za regeneracijo je v roku 30 minut po vadbi, saj je tvoje telo takrat najbolj dovzetno za absorpcijo hranil.

Regen vsebuje veliko sladkorja. Bom pridobil na telesni masi?

Regen vsebuje približno 25 gramov sladkorja na odmerek. Količina ni pretirana, kljub temu pa je to vprašanje na mestu.

Po intenzivni vadbi tvoje telo potrebuje sladkor, da napolni svoje zaloge glikogena. Sladkor, ki ga telo porabi za polnjenje zalog glikogena, se ne bo pretvoril v maščobo.

Vendarle pa je odmerek regeneracijskega napitka Regen kalorično bogat obrok, ki ga moraš upoštevati pri svojem dnevnem vnosu hranil.

Regen sam po sebi ne bo povzročil povečanja telesne mase, v kombinaciji s pretiranim vnosom kalorij pa do tega seveda lahko pride.

Ni mi všeč okus regeneracijskih napitkov. Mi bo Regen všeč?

Okus je seveda tvoja osebna stvar in ne moremo ti zagotoviti, da ti bo Regen všeč.

Lahko pa omenimo, da proizvajalec izdelka, podjetje Nduranz, posveča veliko pozornosti okusom svojih izdelkov.

Regen je zelo priljubljen tudi zaradi svojega polnega, bogatega okusa, ki za marsikoga predstavlja zaslužen posladek po napornem treningu.

Kako lahko trdite, da je Regen boljši od ostalih regeneracijskih napitkov?

Gre za čisto logiko, ki temelji na znanosti, podkrepljeno z osebnimi izkušnjami mnogih amaterskih in vrhunskih športnikov, ki Regen uporabljajo.

Večina regeneracijskih napitkov preprosto ne vsebuje pravilnih sestavin in razmerij, da bi poskrbeli za optimalno regeneracijo po vadbi.

Kje je razlika med koncentratom in izolatom sirotke?

Izolat vsebuje manj laktoze in manj maščob, zato gre za najbolj čist vir beljakovin sirotke, ki ga lahko uživaš brez prebavnih težav, tudi če si intoleranten na laktozo.

Je Regen primeren tudi za mlajše športnike?

Vsekakor.

Regen ni nič drugačen od drugih obrokov, ki jih lahko otrok zaužije po vadbi. Pravzaprav je boljši od večine, saj vsebuje natanko tista hranila, ki so po vadbi potrebna.

Kljub temu pa je potrebno vnos prilagoditi potrebam mlajšega športnika, zato priporočamo nadzor odrasle osebe.

Preberi več

Zgodba podjetja Nduranz

Zgodba podjetja Nduranz

Valentin Gorsek
Čas branja:
Optimalno gorivo

Optimalno gorivo: najboljša prehranska dopolnila med vadbo

Žiga Fritz Kunc
Čas branja:
Gospodar energije

Gospodar energije

Žiga Fritz Kunc
Čas branja:
Zgodba regeneracijskega napitka Regen

Zgodba o regeneracijskem napitku Regen

Valentin Gorsek
Čas branja:

Pridruži se 4Endurance klubu!

Prijavi se na naše e-novice in si zagotovi promocijske cene novih izdelkov, tedenske popuste, nasvete za trening in zanimivosti iz sveta športa.