Tvoja pljuča ne zmorejo slediti tempu? Ugotovi zakaj ⏬

Po 25. letu tvoj VO2 max drastično upada!

Si vsako leto med treningom bolj zadihan? Potem moraš nujno dvigniti VO2 max.

Je eden najbolj pomembnih podatkov za športnike. VO2 max je največja količina kisika, ki jo tvoje telo lahko porabi v kratkem času.

Po domače povedano, gre za tvojo sposobnost pretvarjanja kisika v energijo. Višji kot je, bolje izkoristiš pljuča in kisik, kar se pozna na dihanju in tvoji vzdržljivosti.

Nažalost pa tvoj VO2 max po 25. letu naravno pada, če ne ukrepaš.

3 glavne posledice nizkega VO2 maxa

VO2 max ni le številka. Nižji kot je, bolj občutiš posledice, kot so:

• Težje dihanje
• Počasnejša regeneracija
• Slabše delovanje mišic

Kar neposredno vpliva na vzdržljivost in moč. To pomeni, da je vsak vdih, vsak korak in vsako poganjanje pedal manj učinkovito kot prej.

Dvigni svoj VO2 max z dodatkom Absolute!

Absolute z naravnimi, vrhunskimi in skrbno vzgojenimi adaptogeni ter aminokislino beta alanin poveča VO2 max, moč in vzdržljivost ter izboljša oskrbo telesa s kisikom, zmanjša stresni hormon kortizol in krepi celostno počutje.

Ker smo želeli, da so adaptogeni resnično polni delujočih snovi, ki jih najdemo v naravi, smo v Absolute dodali samo skrbno izbrane in več let gojene adaptogene:

  • Rodiola
  • Ašvaganda
  • Actigin
  • Glavatec (cordyceps)


Tako smo iz njih pridobili učinkovite izvlečke, s katerimi lahko izkoristiš njihov najboljši učinek.

Zakaj adaptogeni? Zato ker so naravni in dokazano pomagajo. Uporabljajo se že tisočletja in odlično delujejo v sinergiji.

Resnični športniki, resnični rezultati ⏬

Customer Reviews

Based on 47 reviews
85%
(40)
13%
(6)
0%
(0)
2%
(1)
0%
(0)
D
Damir (Ljubljana, SI)
Top

Slika pove vse

M
Marjetka
To je pa noro!

Prav napisat moram, da to je pa noro :) sem sprobala te tablete, ki ste mi jih dali.. prvic sem jih na kanarcih in ze tam sem oprazla, da kr nisem bla neki ful utrujena kar bi pricakovala. kr lahk sem ga gonila.
v soboto na dirki pa.. no comment res. ko helikopter :D povprecn utrip sm mela 170?!?!?!? kar jaz ne pomnim, da bi lahk tko vozila. ze leta ne. pa kr sla sm, sploh me ni zmanjkal.
tako da zmaga je bla neizogibna :D :D :D
sem res full happy :D

R
Rok
Absolute

Tole je zadeva, ki ti pomaga, da je tvoj trud na treningih absolutno najbolje poplačan. Ob pravilni strukturi treninga je rezultat forme na koncu vedno viden. Zakaj bi torej uporabljal ta produkt? Razlika je v tem, da z uporabo izdelka Absolute, do tega z enakim trudom prideš hitreje. Meni osebno zaradi pomanjkanja časa za trening to pride zelo prav.

Najbolje prodajan izdelek z razlogom.

Trening je seveda na prvem mestu. A s pravilno podporo je trening veliko bolj učinkovit. Če vlagaš svoj čas in trud v nekaj, si verjetno želiš, da bi bil čim bolj poplačan, kajne?

Potrebno je vedeti, kaj je tisto, kar te zavira pri doseganju še boljše forme. Trenirati moraš pametneje.

Absolute je zate lahko ta pametna odločitev, s katero boš lahko:

- Izboljšal pretok kisika in dihal lažje
- Zmanjšal zakisanost in mišično bolečino
- Uravnal stres in izboljšal razmerje med kortizolom ter testosteronom
- Pospešil regeneracijo mišic in zmanjšal vnetja
- Povečal svojo vzdržljivost in moč

To ti bo omogočilo, da boš treniral bolj pogosto in intenzivno, s čimer boš prišel do svojega cilja hitreje!

Pogosta vprašanja

Kaj je Absolute, kako deluje in kako mi lahko pomaga?

Absolute je adaptogenska mešanica, ki ti bo pomagala pri izboljšanju tvojih treningov in tekem. Z Absolutom boš lahko trenirali dlje in močneje ter imel manj težav z regeneracijo, stresnim hormonom kortizolom in nevšečnostmi, ki nastanejo zaradi njega (povečana možnost poškodb, pomanjkanje motivacije, občutek naveličanosti).

Adaptogeni delujejo na več načinov, najbolj pomemben pa je njihov vpliv na zmanjševanje s športom povzročenega stresa. Med vzdržljivostno vadbo se namreč povišajo stresni faktorji, adaptogeni pa jih pomagajo reciklirati. Na ta način telesu omogočimo učinkovito delovanje krvožilnega sistema, ki ima velik vpliv na širjenje žil in VO2max.

Adaptogen sproži odgovor na fizični stresor (v našem primeru telesno vadbo) in izboljša fiziološki odgovor (prilagoditev oz. adaptacijo) na to obremenitev. 

Adaptogen proizvede učinke šele, ko ga je zadosti v telesu in ko se bližamo skrajni točki svojih zmožnosti. Pomembno je, da vemo katere adaptogene je potrebno uživati v določenem trenutku oz. za kakšen namen jih jemljemo. Nekatere adaptogene rastline (npr. sibirski ginseng) namreč celo povečajo stopnjo kortizola, če jih uporabljamo med neintenzivno vadbo.


Zato smo v Absolutu izbrali samo smiselne in najboljše adaptogene (rodiola, kordiceps, ašvaganda, kitajski ginseng) ter jim dodali beta alanin in krom za najboljše rezultate. 

Absolute pomaga telesu pri obrambnem odzivu na stresorje. Vsebuje edinstvene naravne snovi, ki imajo vrhunsko sposobnost, da ponovno vzpostavijo ravnovesje v delovanju hormonov, zmanjšajo psihofizično utrujenost in pomagajo tvojemu telesu pri regeneraciji. 

Absolute poskrbi tudi za modulacijo imunskega sistema in omogoča telesu, da vzdržuje optimalen imunski sistem.

Kaj so adaptogeni?

Adaptogeni so naravne snovi rastlinskega izvora. Blagodejne učinke na organizem rastlina razvije zaradi težkih pogojev, v katerih rastlina uspeva in se je na njih morala evolucijsko prilagoditi (nadmorska višina, senca, slabo rodovitna prst, pomanjkanje hranil, mraz). 

Problem je, da en sam adaptogen (npr. rodiola oz. rožni koren) ne doseže istega učinka, kot ga lahko v kombinaciji z ostalimi adaptogeni, zato jih je smiselno kombinirati. 

Prav tako moraš biti previden, kakšne adaptogene izbereš. Slab adaptogen, ki je bil v naravi poškodovan in bil izpostavljen kontaminaciji, ti ne bo veliko pomagal. Zato Absolute vsebuje zgolj in samo najboljše gojene adaptogene iz najboljših delov rastlin (npr. ašvaganda samo iz korenine in ne iz veliko cenejših listov) z najboljšimi adaptogenimi lastnostmi. 

Prednost dobro gojenih adaptogenov je tudi v tem, da točno vemo, koliko je adaptogen star. Ginseng bo namreč potreboval pet let, da bo lahko razvil svoje aktivne snovi – ginsenozide.

Je Absolute namenjen samo profesionalnim športnikom?

Nikakor ne.

Absolute lahko pomaga tudi amaterjem in rekreativnim športnikom, ki si želijo izboljšati svoje rezultate, izboljšati počutje in se bolje regenerirati.

Kdaj in kako je smiselno jemati Absolute?

Najbolj smiselno ga je jemati, ko se pripravljaš na tekmo ali ko si v obdobju intenzivnejših treningov. Takrat boš namreč najbolje opazil razliko v počutju, predvsem pa boš imel izmerljivo nižji hormon stresa kortizol.

Moraš se zavedati, da potrebujejo adaptogeni v izdelku nekaj časa, da se “naložijo v telesu”, kar pomeni, da je potrebno nekaj časovnega planiranja. Prve pozitivne učinke izdelka boš opazil med 6. in 8. dnem jemanja, vrh pa boš dosegel 21. dan.

Moram Absolute jemati vsak dan, tudi ko ne treniram?

Ja.

Adaptogeni se nalagajo v telesu. V primeru prekinitve, žal ne boš dosegel polnega potenciala, ki ga izdelek nudi.

Mi bo Absolute pomagal tudi pri regeneraciji?

Seveda!

Absolute niža hormon stresa kortizol in manjša laktat v telesu.

Prav tako sestavine v izdelku (še posebej ActiGin) nižajo vnetja, ki nastanejo med vadbo, preprečujejo peroksidacijo (poškodbe) mišične membrane in povečajo sintezo glikogena v mišicah.

Ali moram prekiniti z jemanjem Absoluta? Je potrebno izdelek ciklirati kot npr. kreatin?

Absolute pride do izraza, ko si pod stresom. Torej ko si v obdobju priprav, težjih treningov, v obdobju med tekmami in podobno. Cikliranje izdelka naj bo torej preslikava tvojega trening cikla. 

V obdobju, ko resnično daješ vse od sebe, ga je smiselno uživati neprekinjeno, v obdobju počitka in lažjih treningov pa lahko z jemanjem prekineš za 4-6 tednov ali več.

Ne pozabi, da je nato potrebno izdelek jemati vsaj 20 dni, preden se razvije polni učinek.

Je Absolute legalen oz. doping free?

Absolutno!

Pri liniji 4Endurance PRO, ki ima veliko uporabnikov, ki se poklicno ukvarjajo s športom, smo še posebej pozorni, da so vse sestavine 100 % legalne in niso na WADA (Svetovna protidopinška agencija) listi nedovoljenih sestavin v športu. Izdelki pa v proizvodnji sledijo najvišjim GMP standardom.

Pridruži se 4Endurance klubu!

Prijavi se na naše e-novice in si zagotovi promocijske cene novih izdelkov, tedenske popuste, nasvete za trening in zanimivosti iz sveta športa.