Povečaj svoj VO2 max

Absolute je naravni izdelek za povišanje VO2 max, ki ti po zaslugi najboljših adaptogenov na tržišču in beta alanina pomaga povečati moč in vzdržljivost.

• Izboljšaj pretok kisika in lažje zadihaj
• Povečaj izkoristek energije ATP
• Zmanjšaj stres in zakisanost mišic

Absolute ti pomaga do večje učinkovitosti in boljšega počutja med vadbo.

Kupi zdaj

Najbolj kakovostni adaptogeni

V prehranskem dodatku Absolute so prisotni le najbolj kakovostni adaptogeni: rodiola, ašvaganda, actigin in glavatec (cordyceps).

• Znižaj nivo stresnega hormona kortizola
• Izboljšaj psihofizično moč in miselne procese
• Poskrbi za ustrezno razmerje testosterona

Adaptogeni dokazano izboljšujejo zmogljivost, povečujejo moč in spodbujajo regeneracijo vzdržljivostnih športnikov.

Kupi zdaj

Aminokislina beta alanin

Absolute vsebuje aminokislino beta alanin, ki je ključna za izboljšanje športne zmogljivosti.

• Povečaj svojo moč in vzdržljivost
• Zvišaj svoj laktatni prag
• Zmanjšaj mišično utrujenost

Beta alanin povečuje koncentracijo karnozina v mišicah, kar zmanjšuje zakisanost in izboljšuje zmogljivost ob visokih naporih.

Kupi zdaj

Dokazano izboljšanje zmogljivosti

Višji laktatni oziroma anaerobni prag pomeni:

• Daljši čas do odpovedi
• Večja vzdržljivost med napori
• Več moči v kritičnih trenutkih

Pogosta vprašanja

Kaj je Absolute, kako deluje in kako mi lahko pomaga?

Absolute je adaptogenska mešanica, ki ti bo pomagala pri izboljšanju tvojih treningov in tekem. Z Absolutom boš lahko trenirali dlje in močneje ter imel manj težav z regeneracijo, stresnim hormonom kortizolom in nevšečnostmi, ki nastanejo zaradi njega (povečana možnost poškodb, pomanjkanje motivacije, občutek naveličanosti).

Adaptogeni delujejo na več načinov, najbolj pomemben pa je njihov vpliv na zmanjševanje s športom povzročenega stresa. Med vzdržljivostno vadbo se namreč povišajo stresni faktorji, adaptogeni pa jih pomagajo reciklirati. Na ta način telesu omogočimo učinkovito delovanje krvožilnega sistema, ki ima velik vpliv na širjenje žil in VO2max.

Adaptogen sproži odgovor na fizični stresor (v našem primeru telesno vadbo) in izboljša fiziološki odgovor (prilagoditev oz. adaptacijo) na to obremenitev. 

Adaptogen proizvede učinke šele, ko ga je zadosti v telesu in ko se bližamo skrajni točki svojih zmožnosti. Pomembno je, da vemo katere adaptogene je potrebno uživati v določenem trenutku oz. za kakšen namen jih jemljemo. Nekatere adaptogene rastline (npr. sibirski ginseng) namreč celo povečajo stopnjo kortizola, če jih uporabljamo med neintenzivno vadbo.


Zato smo v Absolutu izbrali samo smiselne in najboljše adaptogene (rodiola, kordiceps, ašvaganda, kitajski ginseng) ter jim dodali beta alanin in krom za najboljše rezultate. 

Absolute pomaga telesu pri obrambnem odzivu na stresorje. Vsebuje edinstvene naravne snovi, ki imajo vrhunsko sposobnost, da ponovno vzpostavijo ravnovesje v delovanju hormonov, zmanjšajo psihofizično utrujenost in pomagajo tvojemu telesu pri regeneraciji. 

Absolute poskrbi tudi za modulacijo imunskega sistema in omogoča telesu, da vzdržuje optimalen imunski sistem.

Kaj so adaptogeni?

Adaptogeni so naravne snovi rastlinskega izvora. Blagodejne učinke na organizem rastlina razvije zaradi težkih pogojev, v katerih rastlina uspeva in se je na njih morala evolucijsko prilagoditi (nadmorska višina, senca, slabo rodovitna prst, pomanjkanje hranil, mraz). 

Problem je, da en sam adaptogen (npr. rodiola oz. rožni koren) ne doseže istega učinka, kot ga lahko v kombinaciji z ostalimi adaptogeni, zato jih je smiselno kombinirati. 

Prav tako moraš biti previden, kakšne adaptogene izbereš. Slab adaptogen, ki je bil v naravi poškodovan in bil izpostavljen kontaminaciji, ti ne bo veliko pomagal. Zato Absolute vsebuje zgolj in samo najboljše gojene adaptogene iz najboljših delov rastlin (npr. ašvaganda samo iz korenine in ne iz veliko cenejših listov) z najboljšimi adaptogenimi lastnostmi. 

Prednost dobro gojenih adaptogenov je tudi v tem, da točno vemo, koliko je adaptogen star. Ginseng bo namreč potreboval pet let, da bo lahko razvil svoje aktivne snovi – ginsenozide.

Je Absolute namenjen samo profesionalnim športnikom?

Nikakor ne.

Absolute lahko pomaga tudi amaterjem in rekreativnim športnikom, ki si želijo izboljšati svoje rezultate, izboljšati počutje in se bolje regenerirati.

Kdaj in kako je smiselno jemati Absolute?

Najbolj smiselno ga je jemati, ko se pripravljaš na tekmo ali ko si v obdobju intenzivnejših treningov. Takrat boš namreč najbolje opazil razliko v počutju, predvsem pa boš imel izmerljivo nižji hormon stresa kortizol.

Moraš se zavedati, da potrebujejo adaptogeni v izdelku nekaj časa, da se “naložijo v telesu”, kar pomeni, da je potrebno nekaj časovnega planiranja. Prve pozitivne učinke izdelka boš opazil med 6. in 8. dnem jemanja, vrh pa boš dosegel 21. dan.

Moram Absolute jemati vsak dan, tudi ko ne treniram?

Ja.

Adaptogeni se nalagajo v telesu. V primeru prekinitve, žal ne boš dosegel polnega potenciala, ki ga izdelek nudi.

Mi bo Absolute pomagal tudi pri regeneraciji?

Seveda!

Absolute niža hormon stresa kortizol in manjša laktat v telesu.

Prav tako sestavine v izdelku (še posebej ActiGin) nižajo vnetja, ki nastanejo med vadbo, preprečujejo peroksidacijo (poškodbe) mišične membrane in povečajo sintezo glikogena v mišicah.

Ali moram prekiniti z jemanjem Absoluta? Je potrebno izdelek ciklirati kot npr. kreatin?

Absolute pride do izraza, ko si pod stresom. Torej ko si v obdobju priprav, težjih treningov, v obdobju med tekmami in podobno. Cikliranje izdelka naj bo torej preslikava tvojega trening cikla. 

V obdobju, ko resnično daješ vse od sebe, ga je smiselno uživati neprekinjeno, v obdobju počitka in lažjih treningov pa lahko z jemanjem prekineš za 4-6 tednov ali več.

Ne pozabi, da je nato potrebno izdelek jemati vsaj 20 dni, preden se razvije polni učinek.

Je Absolute legalen oz. doping free?

Absolutno!

Pri liniji 4Endurance PRO, ki ima veliko uporabnikov, ki se poklicno ukvarjajo s športom, smo še posebej pozorni, da so vse sestavine 100 % legalne in niso na WADA (Svetovna protidopinška agencija) listi nedovoljenih sestavin v športu. Izdelki pa v proizvodnji sledijo najvišjim GMP standardom.

Preberi več

Povišaj svoj VO2 max s strokovnim trening programom

Povišaj svoj VO2 max s strokovnim trening programom

Žiga Fritz Kunc
Čas branja:
VO2 max - Kako ga izmeriti, izračunati in kaj zares pomaga

VO2 max - Kako ga izmeriti, izračunati in kaj zares pomaga?

Info 4Endurance
Čas branja:
VO2 MAX | Kako vsak liter kisika proizvede 80 W energije

VO2 MAX | Kako vsak liter kisika proizvede 80 W energije

Matic Kolar
Čas branja:
adaptogen

Adaptogeni in vzdržljivost

Gregor Konstantinović
Čas branja:

Pridruži se 4Endurance klubu!

Prijavi se na naše e-novice in si zagotovi promocijske cene novih izdelkov, tedenske popuste, nasvete za trening in zanimivosti iz sveta športa.