Tvoja pomoč za boljši spanec

Kakovosten spanec je ključnega pomena za vsakega športnika, saj se telo takrat najbolj učinkovito regenerira. Restful ti pomaga, da spiš bolje, hkrati pa ti izboljša tudi nočno regeneracijo. 

Restful ti bo pomagal, da:

• spiš bolj kvalitetno z manj zbujanja ✔️
• se telo med spancem regenerira ✔️
• se zbudiš bolj naspan brez jutranje utrujenosti ✔️

Restful je tvoja bližnjica do boljšega spanca in optimalne regeneracije. Z njim boš vselej pripravljen na izzive novega dne.

Kupi zdaj

Ne moreš zaspati?

Poznaš občutek, ko prideš domov povsem izmučen z večernega treninga in sanjaš le še o postelji, ko pa se uležeš vanjo, ne moreš zaspati? 

Nisi edini s takšnim problemom. V času treninga se naši hormoni, predvsem adrenalin in dopamin, močno dvigneta in kar nekaj časa traja, da njuna raven pade. Posledično se telo po treningu ne umiri, kar se odraža v nezmožnosti spanja. 

Restful je ustvarjen prav z namenom reševanja tvoje težave. Vsebuje sestavine, kot sta žafran in l-teanin, ki z uravnavanjem hormonov in umirjanjem telesa pomagajo, da lažje zaspiš. 

• Zaspi hitreje ✔️
• Umiri telo ✔️
• Podaljšaj spanec ✔️

Kupi zdaj

Optimalna regeneracija med spancem

Telo med spancem porablja najmanj energije, zaradi česar je proizvodnja snovi v telesu večja od njihove porabe. Z drugimi besedami, telo se ponoči najbolj učinkovito regenerira

Problem nastane, če se spanec redno prekinja in je telo stalno v “stanju pripravljenosti”. Takrat je razmerje med porabo in proizvodnjo snovi precej slabo. 

Restful poskrbi, da spiš bolje, poglobi REM fazo najglobjega spanca in zmanjša oziroma povsem izniči zbujanje med nočjo. Tako lahko tvoje telo celotno noč skrbi za nujno potrebno regeneracijo, sadove katere boš občutil že zjutraj. 

• Poglobi REM fazo spanja ✔️
• Zmanjša število zbujanj sredi noči ✔️
• Izboljša nočno regeneracijo ✔️

Kupi zdaj

Pozabi na jutranjo utrujenost

Si se že kdaj zbudil utrujen, ne glede na to, da si spal dovolj časa? 

Težava je v tem, da tvoj spanec ni bil dovolj globok, zaradi česar se telo preko noči ni odpočilo. Posledično se zjutraj zbudiš neprespan, kar poznamo pod izrazom jutranja utrujenost. 

Restful ti pomaga poglobiti spanec preko celotne noči. Telo se tako lahko za nekaj ur “odklopi” in porablja energijo le za ključne življenjske funkcije. Zjutraj se tako prebudiš naspan in jutranja utrujenost postane stvar preteklosti. 

• Poglobi spanec ✔️
• Odpočij telo ✔️
• Prebudi se spočit ✔️

Kupi zdaj

Pomanjkanje spanca ima lahko resne posledice

Študije kažejo, da ima vsak tretji odrasel posameznik težave s spancem. Njegovo pomanjkanje ni zgolj nadležno, pač pa je lahko tudi zelo nevarno. S pomanjkanjem spanca se namreč močno povečujejo možnosti za razvoj številnih težav: 

• Duševne težave
• Sladkorna bolezen
• Kronične bolečine
• Debelost
• Srčno-žilne bolezni
• Hormonsko neravnovesje
• Šibek imunski sistem

Spanec je ključni del našega življenja. Le s kvalitetnim spancem lahko telo normalno deluje, ti pa ostaneš zdrav in spočit.

Žafran

Žafran pomaga pri naravni produkciji melatonina, hormona, ki skrbi za regulacijo dnevnega in nočnega cikla telesa. Največ se ga izloča ponoči, v primeru njegove nizke ravni pa imamo lahko težave s spanjem. 

Proizvodnja melatonina se s starostjo znižuje. Vrhunec doseže pri 10. letu, nato pa drastično pada in pri 50. letih znaša le še okoli 12 % vrednosti, ki jo dosegajo otroci. 

Proizvodnjo melatonina je zato v starejših letih potrebno spodbujati. Žafran, ki je dodan Restfulu, se je izkazal kot idealna sestavina za spodbujanje proizvodnje melatonina in posledično izboljšanja spanca.

Ašvaganda

Ašvaganda je adaptogen, ki telesu pomagi pri spopadanju z različnimi stresorji, med katere sodi tudi športna vadba. 

Pomembna je predvsem z vidika izboljšanja regeneracije. Zmanjšuje namreč mišično utrujenost in vnetje, hkrati pa uravnava tudi razmerje med testosteronom in kortizolom, zaradi česar je regeneracija bolj učinkovita.

Hmelj

Hmelj povezujemo predvsem s pivom, a je ta rastlina zaradi svojih pozitivnih učinkov uporabna tudi drugje. 

Pomemben učinek hmelja je, da človeka sprošča in posledično zmanjšuje raven stresa. Umirjen in sproščen človek pa lahko zaspi precej hitreje in spi veliko bolje. 

L-teanin

Aminokislina L-teanin vpliva na delovanje možganov, kar se posredno kaže tudi pri vplivu na spanec. L-teanin poveča proizvodnjo tako imenovanih “hormonov sreče” - seratonina in dopamina, ki uravnavata razpoloženje, čustva in tudi spanje. 

Pozitivni učinki L-teanina se kažejo predvsem pri povečanem občutku sproščenosti, zaradi katere zvečer lažje zaspiš, hkrati pa je telo sproščeno tudi preko noči in se posledično manj prebujaš.

Pogosta vprašanja

Bom zaradi Restfula bolj zaspan tudi podnevi?

Ne. Restful je potrebno zaužiti 30 minut pred spanjem, njegov učinek pa do jutra izveni. Zato je strah, da bi pomirjevalni in spalni učinek Restfula trajal tudi zjutraj in čez dan, povsem odveč. 

Je Restful uspavalo?

Ne. Kljub temu, da Restful pomaga pri spancu, to ni uspavalo. Restful zgolj poskrbi, da je telo bolj umirjeno in pripravljeno na spanec in se faze spanja poglobijo, ne bo pa vas uspaval.

Kako hitro lahko pričakujem učinek Restfula?

Učinek Restfula se občuti že prvi dan po zaužitju. Vseeno pa je potrebno poudariti, da se nekatere sestavine “kopičijo” v telesu in njihov pravi učinek lahko čutiš šele po 12-14 dneh.

Lahko Restful jemljem vsak dan?

Za želen učinek je potrebno Restful uživati vsak dan 30 minut pred spanjem. 

Pomembno pa je, da po treh mesecih jemanja prekinete z uživanjem za vsaj tri tedne, preden znova začnete trimesečni cikel.

Obstajajo omejitve pri uživanju Restfula?

Da, Restful ne smejo uporabljati bolniki s sladkorno boleznijo.

Bom zaradi dodanega hmelja čutil opitost?

Ne, dodan hmelj v kapsulah Restful skrbi za občutek sprostitve, a brez negativnega učinka alkohola. Ob uživanju Restfula skrbi za opitost ni.

Lahko ob uživanju Restfula spim manj ur kot običajno?

Ne. Restful ni nadomestilo za spanec. Gre za prehranski dodatek, ki ti pomaga hitreje zaspati in ti izboljša spanec. Še vedno pa moraš telesu zagotoviti ustrezno količino spanca.

Bo Restful nadomestil mojo običajno regeneracijo po treningu?

Ne. Restful skrbi za boljšo nočno regeneracijo, še vedno pa moraš po treningu poskrbeti za “običajno” regeneracijo. Tvoje telo po naporu potrebuje ogljikove hidrate in beljakovine, ki jih v Restfulu ne najdeš.

Preberi več

ašvaganda

Ašvaganda - Z znižanjem stresa do boljše uvrstitve

Irenej Raztresen
Čas branja:
Regeneracija po teku - 7 nasvetov triatlonca

Regeneracija po teku - 7 nasvetov triatlonca

Blaž Brečko
Čas branja:
Hrana za hitrejšo regeneracijo mišic

Hrana za hitrejšo regeneracijo mišic

Info 4Endurance
Čas branja:

Pridruži se 4Endurance klubu!

Prijavi se na naše e-novice in si zagotovi promocijske cene novih izdelkov, tedenske popuste, nasvete za trening in zanimivosti iz sveta športa.