Zgodba podjetja Nduranz
Čas branja: 5 min

Zgodba podjetja Nduranz

Čas branja: 5 min
Nekega dne si bomo o podjetju Nduranz v kinematografih lahko ogledali celovečerni film. Do takrat imamo ta blog.
Zgodba podjetja Nduranz

Danes je Nduranz vedno bolj cenjena znamka, ki proizvaja najmodernejše prehranske dodatke za vzdržljivostne športnike. Veliko športnikov že uporablja njihove izdelke za doseganje vrhunskih rezultatov in njihovo število je vsak dan večje. 

Toda stvari niso bile vedno takšne. Preden se je podjetje lahko s ponosom predstavilo svojim športnikom, so morali osvojiti veliko težkih lekcij.

To je njihova zgodba. Zgodba, ki nas uči, da poraz ne obstaja, dokler se učimo iz svojih napak in damo vse od sebe v zasledovanju popolnosti.

2013-2015: ČAS NAIVNOSTI

Ko je bilo podjetje Nduranz ustanovljeno leta 2013, je temeljilo manj na "najnovejših raziskavah" in več na splošno sprejetih prepričanjih. Leta 2013 se ni nihče preveč oziral na to, kaj priporočajo strokovnjaki športne prehrane, kar je bilo še kako res v svetu prehrane za vzdržljivostne športnike.

To je bil tudi čas, ko so podjetja kopirala eno od drugega in le malo spremenila imena izdelkov in prilagodila formule, da bi se pravno zaščitila. Znani ambasadorji, kot je ekipa Team Sky, so imeli odločilno vlogo pri gradnji zaupanja v znamke in njihovim izjavam se je preprosto brez vprašanj verjelo.

Vzdržljivostnim športnikom so želeli ponuditi najboljše izdelke, toda takrat za to preprosto niso imeli vsega potrebnega znanja.

Podjetje je takrat zaupalo večinskemu mnenju, kar se je odražalo na njihovih izdelkih. Namesto da bi ustvarili lastne formule, so sledili temu, kar so počeli cenjeni velikani v industriji, in svoje formule preizkušali v praksi.

 Obdobje med 2013 in 2015 je bilo za podjetje uvod v svet športne prehrane.

2015-2017: ČAS ZANIKANJA

Sčasoma je podjetje Nduranz zraslo. Najprej so bili športniki, nato podjetniki in kar jim je ostalo časa, so investirali v raziskave in preverjanje dejstev.

Vedno so bili športniki in ko so sčasoma postali boljši in začeli tekmovati, so spoznali, da so težave, o katerih so občasno poročale njihove stranke, morda resničen problem. Te težave so bile prebavne težave, mišični krči in hitra izguba energije.

Najprej so krivili vse razen svojih izdelkov. Slaba večerja prejšnji večer, stres, premalo vode, premalo spanca, preveč dela, preskakovanje obrokov. To bi lahko držalo za običajne ljudi, toda ne za profesionalne športnike, ki so vedeli, kaj delajo.

Preden so lahko izdelali najboljše prehranske dodatke za vzdržljivostne športnike, so morali sprejeti svoje pomanjkljivosti.

Sprejeli so svoje pomanjkljivosti in začeli vlagati več v raziskave in razvoj. Nadgradili so svoje formule in prepričani so bili, da bo to rešilo vse težave njihovih športnikov.

Verjeli pa so tudi, da več pomeni bolje, zato so v svoje izdelke natlačili vse, kar so razumno lahko. Njihov hidracijski napitek je vseboval aminokisline in cel kup elektrolitov. To naj bi rešilo problem, kajne? Ne. Še poslabšalo ga je.

2017-2019: ČAS RASTI

V tem obdobju so se zapletli v debato o hidraciji. Imeli so odlično prodajno linijo (skrbno izbrane sestavine, visoka kakovost izdelave, brez umetnih sestavin), toda njihove formule so žal še vedno temeljile na "bro science".

Njihova največja zmota je bil mit o elektrolitih. Sodelovali so tudi s športnim zdravnikom, ki jim je pomagal razvijati izdelke. Vendar pa so se osredotočali na "posebne dodatke", namesto da bi popravili osnove.

Delali so tudi na razvoju izdelkov za VO2 max in mešanic aminokislin. Zavedali so se pomena ogljikovih hidratov in omejitev telesa pri shranjevanju ogljikovih hidratov. Toda namesto da bi optimizirali oksidacijo konzumiranih ogljikovih hidratov, so se osredotočali na izboljšanje učinkovitosti treninga za hitrejšo oksidacijo maščob.

Čakalo jih je veliko lekcij in sprejeli so izziv.

Vsebnost ogljikovih hidratov, česar se zdaj zavedajo, v njihovih formulah je bila suboptimalna in eden od glavnih razlogov za redna poročila o prebavnih težavah, mišičnih krčih in pomanjkanju energije med visokointenzivno vadbo.

about nduranz Morali so vplesti pravo znanost, da so lahko svoje izdelke dvignili na najmodernejši nivo, po katerem je podjetje Nduranz danes znano.

16 x 75 g
Nrgy Unit Gel BoxNrgy Unit Gel Box
Nduranz

45 g OH na gel z elektroliti

Cena s popustom€39,99
1500 g
Nrgy Unit DrinkNrgy Unit Drink
Nrgy Unit Drink
Nduranz

45 g OH na odmerek z elektroliti

Redna cena€26,99 Cena s popustom€14,99
- 44%
1500 g
Nrgy Unit Drink 90Nrgy Unit Drink 90
Nrgy Unit Drink 90
Nduranz

90 g OH na odmerek z elektroliti

Redna cena€26,99 Cena s popustom€14,99
- 44%
1500 g
Nrgy Unit Drink Buffer
Nrgy Unit Drink Buffer
Nduranz

45 g OH na odmerek s sodo bikarbono

Redna cena€26,99 Cena s popustom€14,99
- 44%

2019-2021: NAKLADANJE TE NE BO NAREDILO BOLJŠEGA

Ideja, da še bolj nadgradijo svoje izdelke, je nastala po velikem sporu na družbenih omrežjih z zelo nadležnim mladim strokovnjakom za vadbo, metabolizem in fiziologijo, dr. Timom Podlogarjem, največji kolesarski avtoriteti v Sloveniji.

To jim je dalo misliti. Morda je napočil trenutek, ko morajo narediti korak nazaj in Tima povabiti k sodelovanju v razvoju bodočih izdelkov. Če je res tak strokovnjak in ne samo nadležen piflar, bi skupaj lahko ustvarili enkratno zgodbo. Konec koncev, konstruktivni spori človeštvo vodijo naprej, saj spodbujajo inovacije.

Ko se je ekipi pridružil dr. Tim Podlogar, so lahko združili pravo znanost s svojimi proizvodnimi izkušnjami. Ustvarili so prodajno linijo, ki jo lahko vzdržljivostni športniki vseh stopenj koristijo za podpreti in izboljšati svojo fizično zmogljivost.

Njihov cilj je vedno bil svojim strankam, in sebi, ponuditi najboljše izdelke. Kdo hoče prodajati izdelke, v katere sam ne verjame? Tako so stopili v stik s Timom, da bi enkrat za vselej zgladili svoja nesoglasja.

Tim je sprejel njihovo vabilo in zaključek srečanja je bil, da je edini način naprej, da se oprejo na najmodernejše raziskave. To je pomenilo, da bo Tim moral potrditi vsak nov izdelek, saj je avtoriteta na področju metabolizma med vadbo.

"Nimam se za znanstvenika. Sem športnik, obseden s popolnostjo. To me je pripeljalo na področje raziskav. Strasten sem do inovacij, ki bi lahko izboljšale športno zmogljivost. Mojo ali tvojo. To ni pomembno." - dr. Tim Podlogar

Prebavne težave in mišični krči sta bila dva problema, ki jih je podjetje Nduranz želelo odpraviti ali vsaj zmanjšati. Prvi nov izdelek je bil športnik napitek, ki je naposled postal Nrgy Unit Drink.

Dr. Tim Podlogar je bil definitivno prava oseba za to nalogo glede na svoje obsežne izkušnje z vzdržljivostnimi športniki in znanje, ki ga je pridobil med doktorskim študijem iz področja metabolizma ogljikovih hidratov na Univerzi v Birminghamu v Veliki Britaniji.

Prototipe je podjetje testiralo v sodelovanju s strokovnjaki na Human Performance Centru, kjer je Tim vodja znanosti. Na teste pa so povabili tudi športnike, kot so britanski triatlet Alex Rhodes, italijanska kolesarska ekipa Eppinger Team, hrvaška nogometna ekipa Belupo, italijanski triatlet Marco Ganassin.

Pozitiven odziv vrhunskih športnikov je pomenil, da je podjetje Nduranz končno uspelo uspešno izdelati vrhunske prehranske dodatke za vzdržljivostne športnike.

Kljub pozitivnemu odzivu pa niso želeli izdelka prehitro izdati. Zato so za pomoč prosili še enega športnika. Tebe. In ni pomembno, ali se smatraš za elitnega ali zgolj rekreativnega športnika, tvoje mnenje podjetju Nduranz vedno veliko pomeni.

Vsi izdelki podjetja Nduranz gredo skozi postopek testiranja prototipa.

Končno so prišli do točke, ko so lahko v svetu športne prehrane postavili nov standard.

KAJ SE JE PODJETJE NAUČILO NA SVOJI POTI?

Pridobili so veliko izkušenj v proizvodnji dodatkov, oblikovanju najboljših formul, uporabi pravilnega znanstvenega pristopa in zadovoljevanju potreb svojih strank, cenjenih športnikov.

Izdelki podjetja Nduranz temeljijo na najmodernejših raziskavah in imajo več specifičnih prednosti, ki jih loči od ostalih dodatkov za vzdržljivostne športnike.

The Nduranz Carbohydrate Ratio. Podjetje Nduranz je prvo uporabilo razmerje 1 : 0,8 maltodekstrina in fruktoze prek svoje celotne prodajne linije z ogljikovimi hidrati - to razmerje je znanstveno dokazano optimalno tako iz vidika športne zmogljivosti kot prebavnih težav.

Nduranz Electrolyte Mix. Podjetje Nduranz je izbralo sestavo elektrolitov, ki se ujema z minerali, ki jih telo med vadbo dejansko izgublja.

Nrgy Unit. Podjetje je zasnovalo tudi energijsko enoto Nrgy Unit, ki neverjetno olajša in poenostavi načrtovanje prehrane za trening in tekmo.

Maximize Energy Availability. Pri izdelavi regeneracijskega napitka se niso ustavili pri glikogenu v mišicah. Naredili so korak nazaj in upoštevali celotno skladiščenje ogljikovih hidratov v telesu - tako jetra kot mišice.

Kot zadnje, vendar nič manj pomembno, izbrali so formule, ki ne vsebujejo nobenih umetnih sladil, barvil ali sestavin, ki v izdelku nimajo česa iskati.

Človek za znanostjo, dr. Tim Podlogar.

 

16 x 75 g
Nrgy Unit Gel BoxNrgy Unit Gel Box
Nduranz

45 g OH na gel z elektroliti

Cena s popustom€39,99
1500 g
Nrgy Unit DrinkNrgy Unit Drink
Nrgy Unit Drink
Nduranz

45 g OH na odmerek z elektroliti

Redna cena€26,99 Cena s popustom€14,99
- 44%
1500 g
Nrgy Unit Drink 90Nrgy Unit Drink 90
Nrgy Unit Drink 90
Nduranz

90 g OH na odmerek z elektroliti

Redna cena€26,99 Cena s popustom€14,99
- 44%
1500 g
Nrgy Unit Drink Buffer
Nrgy Unit Drink Buffer
Nduranz

45 g OH na odmerek s sodo bikarbono

Redna cena€26,99 Cena s popustom€14,99
- 44%