go electrolyte
Čas branja: 3 min

GO Electrolyte | Recenzija

Čas branja: 3 min
Opis enega najbolj priljubljenih izotonikov na tržišču.
go electrolyte

GO Electrolyte je eden izmed najbolj prodajanih izotonikov pri nas. Povzeli smo recenzijo iz recije Cyclist, kjer je njen odgovorni urednik Peter Muir izdelku SiS GO Electrolyte prisodil štiri od pet zvezdic - najvišje pohvale pa je namenim predvsem njegovi izredni prebavljivosti. 

V priznani britanski reviji Cyclist so opravili recenzijo izotoničnega napitka SiS GO Electrolyte, ki je eden izmed najbolj popularnih izotonikov na svetu. Ker gre za izredno zanimiv produkt, ki je na voljo tudi pri nas, smo vam pripravili povzetek članka, čigar avtor je Peter Muir, urednik revije.

go electrolyte peter muir

Slika 1: Razsodba Petra Muira: "GO Electrolyte je izredno kvalitetna izotonična pijača, odličnega okusa in lahko prebavljiva".

Avtor pove, da je vedno rad kolesaril zgolj ob pomoči vode - še več, izogibal se je izotoničnim pijačam z okusom. Razlog je bil v tem, da so mu šle težko po grlu, okus pa mu je povzročal slabost, zaradi pookusa pa si je hotel usta takoj splakniti z ustno vodico. Držal se je preizkušenega recepta - dve plastenki vode in prgišče gelov ter energijskih ploščic.

Nato je odkril GO Electrolyte, prvo izotonično pijačo, ki mu je bila tako prijetna, da bi jo pil tudi doma. Sladka, vendar ne presladka, hitro raztopljiva v vodi (najprej v bidon nalijte vodo, šele nato dodajte prašek) ter brez umetnega pookusa. Za povrh pa še osvežilna! Začel jo je uporabljati na vseh svojih daljših vožnjah s kolesom, všeč pa mu je bilo tudi to, da ni umetno obarvana.

go electrolyte

Slika 2: Go Electrolyte vsebuje kar 40 odmerkov

V drugem delu članka se avtor ukvarja z glavnim vprašanjem: Ali GO Electrolyte zagotavlja dovoljšnjo hidracijo in energijo med vožnjo? Ben Samuels, vodilni strokovnjak iz podjetja SiS pravi, da je bil GO Electrolyte ustvarjen za vzdržljivostne atlete, ki resnično potrebujejo dodatno energijo v obliki ogljikovih hidratov. Ko si podvržen večurnem treningu ali tekmi je potrebno, da imaš pravo strategijo za premagovanje napora. Z GO Electrolyte imate pijačo, ki jo lahko počasi pijete med napori, odlično pa se kombinira skupaj s SiS Go Isotonic gel ali kakšno energijsko ploščico. 

Go Electrolyte vsebuje maltodekstrin (ogljikov hidrat) najboljše kvalitete, ki ne obremeni želodca in se hitreje absorbira kot recimo glukoza - tako bo vaše telo učinkoviteje počrpalo potrebno energijo za napore. Za višjo absorbcijo pa mu je dodana še fruktoza, ki odpre dodaten transporter, imenovan GLUT5. Vemo, da je želodec zaradi svoje varnostne zanke preko enega transporterja zmožen privzeti maksimalno 60g glukoze na uro, kar pa je na 4+h tekmo premalo za dosego vrhunskega rezultata. Ko se namreč zaloga kortizola spusti na spodnjo tretjino, se prične sproščati kortizol, ki sproži cel kup fizioloških procesov, ki nas želijo ustaviti. Hkrati pa se zmanjša tudi količina acetilholina, kar povezujejo z  pojavnostjo krčev. 

Specifična in preverjena oblika maltodekstrina zagotavlja, da veste kaj je v izdelku, ki ga kupujete in da bo vsaka serija (batch) izdelka enaka, brez nihanj v kvaliteti. Še več, SiS ima vsako serijo posebej testirano s strani Informed sport akreditiranega laboratorija, kar pomeni, da so vsi izdelki doping-free in ustrezajo vsem standardom kvalitete.

go electrolyte

Slika 3: SiS Go Electrolyte vsebuje kombinacijo maltodekstrina in fruktoze - maltodekstrin je osnovno gorivo, ki ne bremeni prebavil, medtem ko fruktoza odklene še drug transporter in omogoči višji privzem ogljikovih hidratov.

Merica GO Electrolyte vsebuje 36 g ogljikovih hidratov; Ben Samuels priporoča, da imate pri naporih, ki so daljši od dveh ur in pol s seboj 60-90 ogljikovih hidratov vsako uro za stalno obnavljanje glikogenskih zalog. Avtor Peter Muir ni imel pri tem odmerku nobenih težav s prebavo, prav tako ni doživel nihanj stopenj energije - t.i. energy crasha. Še posebej pa je bil zadovoljen, da gre za izdelek uglednega proizvajalca z dolgoletno tradicijo, ki je večkrat neodvisno testiran in potrjene kakovosti.

Za vas smo za promocijsko ponudbo sestavili paket: Go Electrolyte 1600g + Bidon + 5 SiS energijskih izotoničnih gelov za zgolj 27,99€

go electrolyte

 

Najbolj brano: SiS Beta Fuel | Gorivo za tekme in najtežje treninge
Najbolj iskano: GO electrolyte