Zgodba regeneracijskega napitka Regen
Čas branja: 5 min

Zgodba o regeneracijskem napitku Regen

Čas branja: 5 min
Vrhunski regeneracijski napitek podjetja Nduranz ima tudi svojo zgodbo. Postani del nje.
Zgodba regeneracijskega napitka Regen

Strokovnjaki so že uspešno prepričali rekreativne športnike, da samo voda med napornim treningom ni dovolj, vendar pa se regeneracijski napitek še vedno smatra za nepotrebnega.

Regeneracijske napitke tako zamenjamo s kosilom, večerjo ali naključno hrano, ki jo imamo v žepu ali prtljažniku avtomobila.

To lahko deluje, dokler ne začneš z intenzivnimi treningi več kot trikrat na teden. Nato postane zelo pomembno, da dobiš prava hranila v roku pol ure po vadbi.

ŠPORTNI IN REGENERACIJSKI NAPITEK - VSE, KAR VEMO

Poleg napitka z ogljikovimi hidrati med vadbo je regeneracijski napitek eden od dveh ključnih prehranskih dodatkov vzdržljivostnega športnika in po naših ocenah pokriva 90 % tvojih potreb.

Regeneracijski napitek je hrana v obliki praška, ki jo lahko telo zelo hitro absorbira.

Po analizi regeneracijskih napitkov na tržišču je podjetje Nduranz odkrilo, da praktično ni napitka, ki bi upošteval znanstvene dokaze o človeški fiziologiji v fazi počitka in regeneracije.

Bistvene pomanjkljivosti regeneracijskih napitkov, podobno športnim napitkom, izvirajo iz napačnih sestavin in napačnega razmerja makrohranil.

Regeneracijski napitki na tržišču jih niso prepričali, zato so se odločili narediti svojega.

NOVE METODE TRENINGA - NAPITKI PA OSTAJAJO ISTI

Podjetje Nduranz se je odločilo, da bo tokrat začelo z razmerji namesto sestavin.

Veliko regeneracijskih napitkov še vedno priporoča razmerje 1 : 4 ali celo 1 : 5 med beljakovinami in ogljikovimi hidrati kot idealno za sintezo beljakovin in polnjenje zalog glikogena.

To razmerje se upošteva v dolgih (običajno kolesarskih) vadbah, ki porabijo praktično ves dan, med katerimi je potrebno zaužiti velike količine ogljikovih hidratov in malo beljakovin.

Z dvema velikima mericama, ki vsebujeta 20 gramov beljakovin, pogosto zaužiješ 100 gramov preprostih sladkorjev.

Ravno zaradi njene hitre abosrpcije večina regeneracijskih napitkov temelji na glukozi. Toda ta sestava temelji na zastarelih prepričanjih, saj moderne raziskave kažejo, da se različne vrste sladkorja ne le hitreje absorbirajo, ampak tudi polnijo različne zaloge glikogena s spremenljivo stopnjo učinkovitosti.

Glikogen se shranja v jetrih in mišicah. Znanstveni dokazi pričajo, da kombinacija maltodekstrina in fruktoze najbolj učinkovito napolni zaloge tako jetrnega kot mišičnega glikogena v obdobju za regeneracijo po vadbi.

Pravilno razmerje glukoze in fruktoze je optimalno za polnjenje zalog jetrnega in mišičnega glikogena po intenzivni vadbi.

KAKO DOSEČI BOLJŠO ABSORPCIJO HRANIL PO VADBI?

Pri tem velja isto kot za športne napitke in hranila, ki jih zaužiješ med treningom.

Tudi po treningu velja, da telo sprejme le tiste snovi, ki jih potrebuje.

Regeneracijski napitek Regen vsebuje kar 30 gramov kvalitetnih beljakovin in 50 gramov ogljikovih hidratov v kombinaciji maltodekstrina in fruktoze 

Z regeneracijskim napitkom Regen je podjetje Nduranz želelo ustvariti napitek, ki bi čim bolj učinkovito napolnil tako jetrni kot mišični glikogen ter omogočil najhitrejšo možno regeneracijo in čim hitreje znižal nivo stresnih hormonov.

V primeru daljših treningov in neprimernih hranil se stresni hormoni ohranjajo čez dan, zaradi česar se boš počutil izmučen in brez motivacije.

S hitrejšo stabilizacijo sladkorja v krvi in polnimi zalogami glikogena bo tvoj imunski sistem močnejši in tvoje telo bolje pripravljeno na normalno delovanje po intenzivni vadbi.

16 x 75 g
Nrgy Unit Gel BoxNrgy Unit Gel Box
Nduranz

45 g OH na gel z elektroliti

Cena s popustom€39,99
1500 g
Nrgy Unit DrinkNrgy Unit Drink
Nrgy Unit Drink
Nduranz

45 g OH na odmerek z elektroliti

Redna cena€26,99 Cena s popustom€14,99
- 44%
1500 g
Nrgy Unit Drink 90Nrgy Unit Drink 90
Nrgy Unit Drink 90
Nduranz

90 g OH na odmerek z elektroliti

Redna cena€26,99 Cena s popustom€14,99
- 44%
1500 g
Nrgy Unit Drink Buffer
Nrgy Unit Drink Buffer
Nduranz

45 g OH na odmerek s sodo bikarbono

Redna cena€26,99 Cena s popustom€14,99
- 44%

Če zaužiješ regeneracijski napitek, še posebno športni napitek ali energijski gel, med treningom, ti bo pomagalo skrajšati obdobje po vadbi, ko si posebno občutljiv na določena stanja.

Razmerje 30 gramov beljakovin in 50 gramov ogljikovih hidratov je primerno tudi po kratki, a intenzivni vadbi, ki sproži razgradnjo mišičnih vlaken (npr. sprint triatlon).

Koncentrat beljakovin sirotke vsebuje celoten profil aminokislin ter ima visoko vsebnost levcina (aminokisline, ki sproža sintezo beljakovin) in glutamina (ključni sestavni del skeletnih mišic). Od vseh vrst beljakovin se sirotka lahko pohvali z najvišjo vsebnostjo imunskih in rastnih faktorjev ter visoko vsebnostjo vitaminov in mineralov.

Primerna regeneracija po naporni vadbi je kritična za tvoj imunski sistem in normalno delovanje tvojega telesa.

OH, LAKTOZA

Podjetje Nduranz pa je kmalu naletelo na težavo.

Beljakovine sirotke so optimalna izbira, toda kako bodo vplivala na posameznike, ki ne prenašajo laktoze?

Odločili so se, da bodo preizkusili različne koncentrate in se osredotočili na najkvalitetnejšega - na tistega, nad katerim bodo prejeli najmanj pritožb.

Posamezniki s kronično vnetno črevesno boleznijo so bili njihov najdragocenejši vir informacij.

Izbira slabega vira beljakovin (nekateri proizvajalci še kar prisegajo na sojo) bi bila nesmiselna, če je možno dodati encime, odsotnost katerih povzroča težave. Prototip že vsebuje oba ključna encima, laktazo in bromelain - igrali so se z vsebnostjo fruktoze in maltodekstrina, dokler niso dobili kompozicije, ki je primerna za večino posameznikov.

Regeneracijski napitek Regen ne vsebuje umetnih dodatkov, vsebuje pa elektrolite, če si pozabil svoj športni napitek med vadbo.

Po nadaljnjih raziskavah se je podjetje Nduranz odločilo, da koncentrat sirotke zamenja z izolatom, ki je veliko bolj primeren za tiste, ki imajo laktozno intoleranco.

Regen vsebuje vrhunske sestavine, izolat sirotke pa je proizveden z neagresivnimi tehnikami na nizki temperaturi, ki ne koagulirajo ključnih mikrohranil.

Po naporni vadbi bi regeneracija morala biti tvoja prva skrb.

MANJ JE VEČ - RAZEN KO GOVORIMO O REGENERACIJI

Zakaj je regeneracija tako pomembna?

Boljša regeneracija omogoča rednejše in bolj intenzivne treninge, kar vodi do boljših rezultatov.

Težava z regeneracijskimi napitki na tržišču je, da ne sledijo osnovni logiki regeneracije.

Ko telo, kljub velikim količinam ogljikovih hidratov (ki ciljajo samo na en transporter, običajno glikogen v mišicah v primeru glukoze), ne dobi potrebnih hranil, se zgodita dve stvari.

  • Ko je glikogen le delno napolnjen, tvoj naslednji trening ne bo optimalen, saj bo tvojemu telesu primanjkovalo energije.
  • Prišlo bo do izmučenosti kot posledici metabolitov, stresnih hormonov in ekscitatornih nevrotransmiterjev.

Daljše obdobje izmučenosti je znak, da nisi dobil dovolj potrebnih hranil med ali po vadbi.

Ko je telo podvrženo stresorju in nima materialov, s katerimi bi lahko ponovno vzpostavilo homeostazo, si podaljšal akutno stanje pripravljenosti na nevarnost.

Če treniraš vsak dan, to vodi do kronične utrujenosti in naposled do izgorelosti. To povzroči virusne okužbe, nepozdravljene mikro poškodbe, vnetja nizke stopnje, ki vodijo do poškodb, raztrganine in kronične bolezni.

Poleg tega, da slabša tvoj imunski sistem, ima povečan nivo stresnih hormonov učinek tudi na regeneracijo in rast tvojih mišic.

Telo, ker je preveč obremenjeno, na neuravnovešeni dieti in z nestabilnim bioritmom, je v konstantni fazi vnetja, ki omejuje komunikacijo med celicami. Rezultat je hitrejša razgradnja mišičnih vlaken (anabolizem), ki jih telo koristi za bolj pomembne procese.

Pomanjkanje primernih hranil vodi do mnogih zdravstvenih težav.

NOV RAZVOJ, KI ZA TELO NI NIČ NOVEGA

Kot izotonični napitek je regeneracijski napitek Regen prav tako edinstven v svetovnem merilu.

Gre za prvi napitek, ki vsebuje dvokomponentno mešanico ogljikovih hidratov in 1 : 0,8 razmerje maltodekstrina in fruktoze.

Na podlagi znanstvenih dokazov gre za najbolj učinkovit način, da se napolnijo mišične in jetrne zaloge glikogena, poleg tega pa ti ni potrebno zaužiti toliko napitka, da bi ti postalo neprijetno.

Visoka vsebnost beljakovin bolj učinkovito obnavlja mišična vlakna in organizem, ki mu ne primanjkuje ključnih hranil, ne bo poskusil teh snovi pridobivati iz mišic.

Regeneracijski napitek, ki vsebuje primerno visoko količino beljakovin poleg razpoložljivih ogljikovih hidratov, je torej popolno hranilo, dokler sledi osnovnim principom, ki so bili do zdaj spregledani ravno zaradi njihove preprostosti.

Regen ne vsebuje umetnih sladil, barvil ali ojačevalcev okusa - vsi okusi so naravnega izvora.
Recovery drink for endurance athletes
Regeneracijski napitek Regen je rezultat najsodobnejših znanstvenih raziskav.
16 x 75 g
Nrgy Unit Gel BoxNrgy Unit Gel Box
Nduranz

45 g OH na gel z elektroliti

Cena s popustom€39,99
1500 g
Nrgy Unit DrinkNrgy Unit Drink
Nrgy Unit Drink
Nduranz

45 g OH na odmerek z elektroliti

Redna cena€26,99 Cena s popustom€14,99
- 44%
1500 g
Nrgy Unit Drink 90Nrgy Unit Drink 90
Nrgy Unit Drink 90
Nduranz

90 g OH na odmerek z elektroliti

Redna cena€26,99 Cena s popustom€14,99
- 44%
1500 g
Nrgy Unit Drink Buffer
Nrgy Unit Drink Buffer
Nduranz

45 g OH na odmerek s sodo bikarbono

Redna cena€26,99 Cena s popustom€14,99
- 44%
Preberi tudi: