energijski gel za kolesarje
Čas branja: 6 min

7 razlogov, zakaj je Nrgy Unit Gel najboljši energijski gel za kolesarje

Čas branja: 6 min
Energijski gel je postal stalnica v prehrani vrhunskih kolesarjev med vadbo. Najboljši kolesarji pa uporabljajo najboljši gel.
energijski gel za kolesarje

Tržišče je preplavljeno z energijskimi geli, vendar niso vsi energijski geli enaki.

Kot kolesar moraš med kolesarjenjem uporabljati energijske gele in športne napitke, ki tvojemu telesu omogočajo najboljše delovanje ob visoki intenzivnosti.

Lahko si že izkusil, kaj se zgodi v nasprotnem primeru. Razočaranje, ko telo v ključnem trenutku ostane brez energije. Bolečino, ko ti mišico stisne krč. Slabost, ko te prebavne težave izločijo iz tekme.

Nduranz je na podlagi najsodobnejših raziskav in veliko, veliko osebnega preizkušanja razvil energijski gel, ki je narejen s ciljem, da te odreši teh težav.

Nrgy Unit Gel je po našem mnenju najboljši energijski gel za kolesarje na tržišču

Nrgy Unit Gel obljublja, da boš imel na dirki dovolj energije, da te ne bodo ustavili mišični krči in da ne boš imel prebavnih težav.

V tem blogu si bomo ogledali energijski gel Nrgy Unit Gel in predstavili sedem razlogov, zakaj je to po našem mnenju najboljši energijski gel za kolesarje na tržišču.

7 razlogov, zakaj je Nrgy Unit Gel najboljši energijski gel za kolesarje Mnogo kolesarjev že prisega na energijski gel Nrgy Unit Gel za večjo dostopnost energije, boljšo hidracijo in manj prebavnih težav.

1. Med dirko ti ne bo zmanjkalo energije

Eden glavnih strahov vsakega kolesarja je, da bi sredi tekme ostal brez energije.

Nič ni bolj demoralizirajočega od trenutka, ko tvoje telo ostane brez energije oziroma "zadaneš zid". Glava hoče naprej, telo pa se ustavi. Čeprav si treniral in veš, da zmoreš, je zate tekme konec.

Vse to pa zato, ker si pustil, da je telo porabilo svoje zaloge glikogena (o osnovah glikogena v povezavi z vadbo si lahko prebereš v tej raziskavi).

Energijski gel za kolesarjeEnergijski gel Nrgy Unit Gel uporablja tudi triatlet Jadran Domančič.

Tvoja težava je, da več kot si zmožen ustvarjati wattov na kilogram telesne mase, več energije potrebuješ. V praksi to pomeni, da moraš zaužiti tudi do 90 gramov in več ogljikovih hidratov na uro intenzivnega kolesarjenja.

Verjetno si pa sam že izkusil, da je to s sendviči ali testeninami težko doseči. Ne samo, da ni praktično, tudi izkoristek je slab, želodec pa bo kmalu začel protestirati.

Energijski gel Nrgy Unit Gel vsebuje 45 gramov ogljikovih hidratov v kombinaciji maltodekstrina in fruktoze v razmerju 1 : 0,8, kar je po mnenju raziskav optimalno razmerje za najboljšo energijsko absorpcijo.

Energijski gel Nrgy Unit Gel ti zagotavlja visoko razpoložljivost energije med intenzivnim kolesarjenjem.

2. Med dirko ne boš izkusil mišičnih krčev

Mišični krči so zelo pogost in zelo boleč razlog za odstop od dirke.

Verjetno si že izkusil razočaranje, ko si se naužil magnezija, na koncu pa vseeno obležal ob robu ceste.

Vprašal si se, zakaj se ti to dogaja.

Tudi Nduranz se je vprašal isto vprašanje.

Tekaški energijski gelEnergijski gel Nrgy Unit Gel je rezultat izkušenj in raziskav iz različnih področij.

Odgovor je, da je eden najbolj nadležnih in škodljivih mitov v svetu kolesarstva ravno ta, da magnezij pomaga pri preprečevanju mišičnih krčev.

Na žalost magnezij ne preprečuje mišičnih krčev.

Kar dejansko preprečuje mišične krče, kot lahko potrdijo mnogi vzdržljivostni športniki, ki uporabljajo Nrgy Unit Gel, je visoka razpoložljivost ogljikovih hidratov med intenzivnim kolesarjenjem.

Če se želiš izogniti fizični in psihični bolečini, ki ti jo povzroči mišični krč sredi tekme, poskrbi za pravilno prehranjenost.

Če se želiš izogniti mišičnem krčem, moraš zaužiti dovolj ogljikovih hidratov.

3. Med dirko ne boš imel prebavnih težav

Nič ti ne zagreni dneva na dirki bolj od prebavnih težav. Bolečine v želodcu ali razdraženo črevesje. Oboje je lahko dovolj, da je dirke zate konec.

Ti je to kaj znano?

Morda se je tvoja zadnja dirka končala prav tako.

In morda si se zaradi te izkušnje odločil, da na naslednji dirki ne boš več užival energijskih gelov ali športnih pijač. Morda boš svojo srečo raje preizkusil s pestjo špagetov.

To ti odsvetujemo.

Najboljši energijski gel za kolesarje

Razmerje ogljikovih hidratov v energijskem gelu Nrgy Unit Gel ni le optimalno za energijsko absorpcijo ampak tudi za tvojo prebavo.

In še nekaj moraš vedeti o magneziju. Magnezij se uporablja tudi kot odvajalo. In kaj se zgodi, če zaužiješ veliko odvajala? Ja, točno to.

Optimalna kombinacija ogljikovih hidratov zagotavlja visoko razpoložljivost energije brez prebavnih težav.

12 x 60 ml
Nrgy Unit Gel (paket)Nrgy Unit Gel (paket)
Nduranz

Najmočnejši gel

Cena s popustom€29,99
13 ocen
12 x 60 ml
Nrgy Unit Gel s kofeinom (paket)Nrgy Unit Gel s kofeinom (paket)
Nduranz

Gel s kofeinom

Cena s popustom€34,99
2 ocen

4. Hidriraj se z elektroliti, ki se ujemajo s tvojim znojem

Prebavne težave, mišični krči in fizična zmogljivost so povezani tudi z razmerjem elektrolitov v krvi.

Preprosto povedano, če se delikatno ravnovesje elektrolitov poruši, telo ne more več pravilno delovati, kar ima lahko mnogo negativnih posledic.

Zato moraš poskrbeti za pravilno hidracijo.

Ampak to že dobro veš. Zato med tekmo pridno piješ. Potem pa se vseeno zgodi, da te doletita krč ali prebavne težave ali kar oboje.

V čem je težava?

Energijski gel za kolesarjeEnergijski gel Nrgy Unit Gel je zasnovan, da rešuje težave in izzive kolesarjev.

Prva težava je, da piješ športne napitke ali srkaš energijske gele s slabim razmerjem ogljikovih hidratov, druga pa, da razmerje elektrolitov v njih ni nič kaj boljše.

Ker so marketinške ekipe v magneziju videle velik potencial, je ta, sicer izredno pomembni mineral, zastopan v izdelkih na tržišču v prekomernih količinah, kar pa ima kvečjemu odvajalni učinek, krčev na dirki pa ne preprečuje.

Nrgy Unit Gel vsebuje elektrolite, ki jih izgubljaš z znojem. Tako boš nadomestil le tiste minerale, ki jih dejansko potrebuješ, kar pomeni, da telesa ne boš po nepotrebnem obremenjeval takrat, ko ima že dovolj dela z ustvarjanjem visokih wattov na kolesu.

Pomembno je, da telesu nadomestiš le tiste minerale, ki jih dejansko med vadbo izgubljaš.

5. Olajšaj si kolesarjenje z energijsko enoto Nrgy Unit

Če te že ne pestijo mišični krči, prebavne težave in slaba hidracija, se moraš še vedno ukvarjati s preprostim, a bistvenim vprašanjem, koliko energijskih gelov ali športne pijače zaužiti.

Sliši se preprosto. Prebereš kalorije, narediš približen izračun, potem pa boš že malo po občutku na tekmi poslušal svoje telo.

In potem obležal brez energije, s krči in prebavnimi težavami, medtem ko konkurenca šviga mimo tebe.

Energijski gel za kolesarje Nrgy Unit GelEnergijski gel Nrgy Unit Gel je zasnovan za visoko razpoložljivost energije brez krčev in prebavnih težav ter preprosto uporabo z energijsko enoto Nduranz.

Takrat se morda zaveš, da tvoja strategija ne deluje. Bolj se boš moral potruditi.

Lahko si narediš tabelo, v katero napišeš vse kalorijske vrednosti svojih gelov in napitkov, nato vse skupaj sešteješ in pomnožiš s svojo telesno maso, deliš s povprečjem prevoženih kilometrov v zadnjih treh sezonah in dodaš koren vsote svojih najnižjih in najvišjih wattov.

Ali pa uporabiš energijsko enoto Nrgy Unit, s katero lahko na preprost način slediš svojemu energijskemu vnosu.

Za intenzivne aktivnosti, ki trajajo dve uri ali več, potrebuješ dve energijski enoti na uro. To sta dva energijska gela Nrgy Unit Gel.

Preprosto.

Energijska enota Nrgy Unit ti bistveno olajša vnos energije med intenzivnim kolesarjenjem.

6. Lahko ga kombiniraš z izotoničnim napitkom Nrgy Unit Drink

Kakor si verjetno že izkusil na lastni koži, je kombiniranje energijskih gelov in izotoničnih pijač lahko zelo težavno, posledice pa katastrofalne.

Nduranz je svoje izdelke za ohranjanje glikogena med kolesarjenjem osnoval na isti zasnovi - kombinacija ogljikovih hidratov v pravilnem razmerju maltodekstrina in fruktoze ter energijska enota Nrgy Unit, ki ti jasno pove, koliko česa lahko zaužiješ.

Če je torej tvoja potreba zaužiti dve energijski enoti na uro, lahko to dosežeš z dvemi energijskimi geli Nrgy Unit Gel ali dvema porcijama športnega napitka Nrgy Unit Drink.

Izotonični napitek Nrgy Unit DrinkEnergijski gel Nrgy Unit Gel lahko prosto kombiniraš z izotoničnim napitkom Nrgy Unit Drink.

Lahko pa spiješ en energijski gel in eno porcijo športnega napitka.

Na ta način tudi lažje reguliraš količino zaužite tekočine in s tem hidracijo.

Ker se kombinacija ogljikovih hidratov ne spreminja, kar velja tudi za razmerje elektrolitov, energijska enota pa ti povsem poenostavi energijski vnos, je energijski gel Nrgy Unit Gel idealna izbira v kombinaciji s športnim napitkom Nrgy Unit Drink.

Energijski gel Nrgy Unit Gel lahko prosto kombiniraš s športnim napitkom Nrgy Unit Drink.

7. Lahko izkoristiš tudi verzijo s kofeinom

Kofein ima dokazano pozitiven učinek na zmogljivost vzdržljivostnega športnika.

Čeprav odsvetujemo njegovo uporabo pred in med vsakim treningom, je kofein idealen dodatek, kadar želiš dati vse od sebe na kolesarski dirki.

Energijski gel s kofeinomEnergijski gel Nrgy Unit Gel s kofeinom ima vsebnost kofeina, ki je primerna za vzdrževanje ustrezne koncentracije kofeina v krvi med dirko.

Energijski gel Nrgy Unit Gel je na voljo tudi s kofeinom, kar pomeni, da lahko med kolesarjenjem izkoristiš prednosti kofeina, obenem pa ohraniš vse ostale prednosti in ugodnosti energijskega gela Nrgy Unit Gel, kar vključuje kombiniranje s športnim napitkom Nrgy Unit Drink.

Kofein ima dokazano pozitiven učinek na športno zmogljivost.

Mi mu pravimo kar prvak med energijskimi geli za kolesarje

Obnovimo sedem razlogov, zakaj je Nrgy Unit Gel najboljši energijski gel z kolesarje:

  • Med dirko ne boš ostal brez energije
  • Izognil se boš mišičnim krčem
  • Ne boš imel prebavnih težav
  • Poskrbel boš za primerno hidracijo
  • Olajšal si boš vnos z energijsko enoto Nduranz
  • Kombiniraš ga lahko z napitkom Nrgy Unit Drink
  • S kofeinom lahko dobiš dodatni zagon na dirki

Če bi rad svoje kolesarjenje povzdignil na višji nivo, se izognil bolečim krčem, nadležnim prebavnim težavam ter komplikacijam in škodljivim sestavinam, ki jih prinašajo mnogi drugi izdelki, preizkusi energijski gel Nrgy Unit Gel.

12 x 60 ml
Nrgy Unit Gel (paket)Nrgy Unit Gel (paket)
Nduranz

Najmočnejši gel

Cena s popustom€29,99
13 ocen
12 x 60 ml
Nrgy Unit Gel s kofeinom (paket)Nrgy Unit Gel s kofeinom (paket)
Nduranz

Gel s kofeinom

Cena s popustom€34,99
2 ocen