Optimalno gorivo
Čas branja: 6 min

Optimalno gorivo: najboljša prehranska dopolnila med vadbo

Čas branja: 6 min
Med intenzivno vadbo moraš poskrbeti, da tvoje telo napaja optimalno gorivo.
Optimalno gorivo

Podjetje Nduranz nudi tri različne izotonične napitke z ogljikovimi hidrati za vnos energije in elektrolitov med vadbo. Njihovo poslanstvo je usvariti optimalno gorivo za vzdržljivostnega športnika, s katerim boš dobil natanko tista hranila, ki jih ob določenem tipu vadbe potrebuješ.

Če se sprašuješ, zakaj uporabiti izotonični napitek, preberi ta prispevek!

Toda katerega izbrati in kdaj? V čem so razlike? V tem blogu boš spoznal vse tri različne napitke Nrgy Unit Drink in kako jih najbolje uporabiti, da izboljšaš svojo športno zmogljivost, povečaš napredek in dosežeš boljše rezultate.

Poslanstvo podjetja Nduranz

Podjetje Nduranz je pravzaprav nastalo kot odgovor na pomanjkanje optimalnega goriva za vzdržljivostne športnike na tržišču. Ker so bili kot športniki razočarani nad ponudbo, so se odločili, da stvari vzamejo v svoje roke.

Ekipi se je pridružil svetovno priznani nutricionist in zagrizen amaterski kolesar dr. Tim Podlogar, ki je kot znanstvenik popolnoma predan iskanju optimalnega goriva, na prvem mestu, da napaja lastne kolesarske podvige.

Optimalno gorivo za vzdržljivostne športnikePoslanstvo podjetja Nduranz je razvoj optimalnega goriva za vzdržljivostne športnike.

Tako je podjetje združilo svoje pestre izkušnje v izdelavi športnih dodatkov z obsežnim znanjem dr. Tima Podlogarja. Na podlagi najsodobnejših raziskav in doslednih testiranj na vrhunskih vzdržljivostnih športnikih so razvili optimalno gorivo.

Poslanstvo podjetja Nduranz je razviti optimalno gorivo za vzdržljivostne športnike.

Kaj je to optimalno gorivo?

Tržišče je nasičeno z energijskimi napitki in vsak na svoj način obljublja najboljši učinek. Brez pravega znanja in izkušenj je težko presoditi, kateri športnik napitek je res najboljši za tvoje potrebe in zakaj.

Izvedi več o najboljših prehranskih dopolnilih za kolesarje!

Marsikdo napitek izbira na podlagi okusa in subjektivnih izkušenj. S tem ni nič narobe. Če nek napitek zate deluje, ti daje dovolj energije in nimaš prebavnih težav ali mišičnih krčev, potem si morda našel/a pravo gorivo zase.

Izvedi več o tem, kaj povzroča in kako preprečiti mišične krče!

Toda bolj kot v vzdržljivostnem športu napreduješ, daljši kot so tvoji treningi, več moči kot proizvedeš, več energije med vadbo potrebuješ in večja postane tvoj potreba po optimalnem gorivu.

Optimalno gorivo med vadboMed intenzivno vadbo potrebuješ optimalno gorivo.

Vrhunski vzdržljivostni športniki potrebujejo med 90 in 120 gramov ogljikovih hidratov na uro. Pri tako velikem vnosu pa marsikateri izdelek, ki pri nižjih intenzivnostih deluje, izgubi svojo učinkovitost. Še huje, vodi lahko do slabe absorpcije hranil, kar ima za posledico prebavne težave in mišične krče ter, seveda, pomanjkanje energije.

Optimalno gorivo je torej tisto, ki ti pri visoki intenzivnosti omogoča visoko dostopnost energije in ti pri tem ne povzroča prebavnih težav, obenem pa ohranja optimalno hidracijo, ki je ključni del vzdržljivostnega športa.

Optimalno gorivo ti med vadbo nudi visoko absorpcijo ogljikovih hidratov in omogoča vzdrževanje optimalne hidracije.

Zakaj je gorivo Nduranz optimalno?

Znanost posveča veliko pozornosti iskanju optimalnega goriva za vzdržljivostne športnike. In čeprav gre za aktivni proces, ki še zdaleč ni zaključen, je stroka preko številnih raziskav prišla do oprijemljivih rezultatov.

Pri vnosu ogljikovih hidratov je za največjo absorpcijo optimalno razmerje 1 : 0,8 med glukozo (maltodekstrinom) in fruktozo. Razlog za to je, da z vnosom dveh tipov sladkorjev lahko izkoristiš oba prenašalca ogljikovih hidratov v telesu.

Pri vnosu mineralov oziroma elektrolitov je pomembno, da v čim večji meri nadomeščaš tiste minerale, ki jih izgubljaš z znojem. To vsekakor ni magnezij, ki ga mnogo športnih dodatkov vsebuje v velikih količinah, ker naj bi preprečeval mišične krče (v resnici pa v prevelikih količinah povzroča prebavne težave).

Izvedi, kaj moraš vedeti pred nakupom magnezija!

1500 g
Nrgy Unit DrinkNrgy Unit Drink
Nrgy Unit Drink
Nduranz

45 g OH na odmerek z elektroliti

Redna cena€26,99 Cena s popustom€14,99
- 44%
21 ocen
1500 g
Nrgy Unit Drink 90Nrgy Unit Drink 90
Nrgy Unit Drink 90
Nduranz

90 g OH na odmerek z elektroliti

Redna cena€26,99 Cena s popustom€14,99
- 44%
11 ocen
1500 g
Nrgy Unit Drink Buffer
Nrgy Unit Drink Buffer
Nduranz

45 g OH na odmerek s sodo bikarbono

Redna cena€26,99 Cena s popustom€14,99
- 44%
4 ocen
1500 g
Nrgy Unit Drink (staro pakiranje)Nrgy Unit Drink (staro pakiranje)
Nrgy Unit Drink (staro pakiranje)
Nduranz

45 g OH na odmerek z elektroliti

Redna cena€26,99 Cena s popustom€9,99
- 63%
Ni ocen

Napitki Nrgy Unit Drink vsebujejo optimalno razmerje ogljikovih hidratov (1 : 0,8) in mešanico elektrolitov Nduranz, ki je po koncentraciji najbližje tistemu, kar dejansko izgubljaš z znojem.

Gorivo Nduranz vsebuje optimalno razmerje ogljikovih hidratov in mešanico elektrolitov, ki omogoča optimalno hidracijo.

Trije napitki Nrgy Unit Drink

Nduranz ponuja tri različne napitke z ogljikovimi hidrati, ki so si med seboj zelo podobni, istočano pa imajo zelo pomembne razlike. 

Ti trije napitki so Nrgy Unit Drink, Nrgy Unit Drink 90 in Nrgy Unit Drink Buffer.

Vsi trije napitki vsebujejo optimalno mešanico ogljikovih hidratov, ki temelji na razmerju 1 : 0,8 med maltodekstrinom in fruktozo. Pri tem je poseben Nrgy Unit Drink 90, saj vsebuje dvojno količino ogljikovih hidratov na porcijo.

Prva dva vsebujeta mešanico elektrolitov Nduranz, ki je prilagojena za optimalno hidracijo vzdržljivostnega športnika med intenzivno vadbo, medtem ko Nrgy Unit Drink Buffer vsebuje sodo bikarbono.

Športni napitki

Gre za zelo majhne razlike med tremi napitki, ki pa imajo zelo velik vpliv na končni učinek goriva. Pri izbiri optimalnega goriva moraš najprej razumeti svoje cilje in potrebe.

Nduranz ponuja tri napitke Nrgy Unit. Izbira je odvisna od tvojih potreb.

Katero gorivo je optimalno zate?

Če si za svoje gorivo izbral/a napitek Nrgy Unit Drink, potem si na pravi poti. Svoje telo namreč napajaš s kombinacijo ogljikovih hidratov, ki je po rezultatih raziskav optimalna za najvišjo absorpcijo energije, in mešanico elektrolitov, ki nadomešča minerale, ki jih dejansko izgubljaš z znojem.

Vendarle si morda naletel/a na dilemo, katerega od treh napitkov izbrati. Morda se sprašuješ, v čem je sploh razlika? Dileme lahko povzročijo strah pred napačno odločitvijo, strah pa vodi do stresa. 

Spoznaj vse tri napitke Nrgy Unit Drink in se opremi z znanjem, kako zase izbrati optimalno gorivo.

Nrgy Unit Drink

Nrgy Unit Drink je po sami definiciji optimalno gorivo, saj vsebuje maltodekstrin in fruktozo v razmerju 1 : 0,8 ter mešanico elektrolitov, prilagojeno optimalni hidraciji.

  • Optimalne sestavine
  • Odlični okusi
  • Z ali brez citronske kisline

Za večino vzdržljivostnih športnikov je optimalno gorivo Nrgy Unit Drink, saj jim omogoča zadosten vnos energije (torej ogljikovih hidratov) in vzdrževanje optimalne hidracije.

Športni napitek z ogljikovimi hidrati Če imaš dilemo, potem dileme nimaš. Nrgy Unit Drink je izbira zate!
Nrgy Unit Drink je optimalno gorivo za vse vzdržljivostne športnike.

Nrgy Unit Drink 90

Nrgy Unit Drink 90 je bil ustvarjen za vzdržljivostne športnike, ki delujejo na najvišjih obratih in imajo najvišje energijske potrebe.

  • 90 gramov ogljikovih hidratov na porcijo!

Čeprav se lahko marsikomu zdi mikavno, da ima v bidonu dvojno količino energije, ti to odsvetujemo, če to presega tvoje energijske potrebe. Namreč, ne smeš pozabiti na hidracijo (priporočen vnos je vsaj 500 ml tekočine na uro), kar pomeni, da lahko s tem napitkom hitro presežeš priporočen vnos energije.

Če pa si športnik, ki redno deluje z vnosi 90 in več gramov ogljikovih hidratov na uro, povprečno presegaš 300 vatov moči na kolesu ali imaš po pet in več visokointenzivnih treningov na teden, potem je Nrgy Unit Drink 90 optimalno gorivo zate.

Športni napitek z ogljikovimi hidratiTo gorivo vsebuje kar 90 gramov ogljikovih hidratov na porcijo. Namenjeno je najintenzivnejšim naporom.

Nrgy Unit Drink 90 je optimalno gorivo za najbolj intenzivne vzdržljivostne športnike.

Nrgy Unit Drink Buffer

Če sta Nrgy Unit Drink in Nrgy Unit Drink 90 tvoje osnovno gorivo, je Nrgy Unit Drink Buffer dodatek, ki ti pomaga v kritičnih trenutkih. Nrgy Unit Drink Buffer namreč namesto mešanice elektrolitov Nduranz vsebuje sodo bikarbono

  • Soda bikarbona
  • Dejansko piten okus (pomembno, če si kdaj poskusil/a piti sodo bikarbono)

Soda bikarbona je eden najbolj raziskanih dodatkov v svetu športne prehrane. Gre za dodatek, ki dokazano izboljšuje zmogljivost v kratkih, zelo intenzivnih intervalih. Po domače povedano, izboljša tvoje šprinte.

Športni napitek s sodo bikarbonoGorivo s sodo bikarbono je namenjeno izboljšanju zmogljivosti med šprinti.

Soda bikarbona ima tudi številne druge pozitivne učinke, na prvem mestu uravnavanje vrednosti pH v telesu. Posledica moderne prehrane je, da smo skoraj vsi vsaj malo na kisli strani, zato je vnos sode bikarbone zelo dobrodošel.

Po drugi strani pa s sodo bikarbono absolutno ne smeš pretiravati, saj ima v prevelikih količinah tudi negativne učinke. Eden izmed ključnih je ta, da lahko pretirano razkisa tvoj želodec, kar zmanjša učinkovitost tvoje prebave.

Ker ne smeš preseči priporočenega vnosa sode bikarbone, moraš za optimalen vnos energije med vadbo Nrgy Unit Drink Buffer uporabljati v kombinaciji z drugima napitkoma Nrgy Unit Drink.

Nrgy Unit Drink Buffer je optimalen dodatek gorivu za najbolj intenzivne športnike, ki želijo dodatno izboljšati svojo zmogljivost v šprintu.

Zaključek

Optimalno gorivo za vzdržljivostne športnike vsebuje kombinacijo glukoze (maltodekstrina) in fruktoze v razmerju 1 : 0,8 ter mešanico elektrolitov, ki jih dejansko izgubljaš med vadbo.

Optimalno gorivo omogoča absorpcijo 90 in več gramov ogljikovih hidratov na uro brez prebavnih težav ter vzdrževanje optimalne hidracije. To ti omogoča razpoložljivost energije med intenzivno vadbo in preprečevanje mišičnih krčev.

Podjetje Nduranz nudi tri različne napitke z ogljikovimi hidrati za med vadbo: Nrgy Unit Drink, Nrgy Unit Drink 90 in Nrgy Unit Drink Buffer.

Vsi trije napitki vsebujejo optimalno razmerje ogljikovih hidratov, Nrgy Unit Drink 90 pa vsebuje dvojno količino ogljikovih hidratov na porcijo. Prva dva vsebujeta mešanico elektrolitov Nduranz, medtem ko Nrgy Unit Drink Buffer vsebuje sodo bikarbono.

Optimalno gorivo za večino vzdržljivostnih športnikov je Nrgy Unit Drink. Nrgy Unit Drink 90 je namenjen športnikom, ki redno opravljajo visokointenzivno vadbo. Nrgy Unit Drink Buffer je namenjen izboljšanju zmogljivosti v šprintu.

Če si v dvomih, je prava izbira zate Nrgy Unit Drink.



1500 g
Nrgy Unit DrinkNrgy Unit Drink
Nrgy Unit Drink
Nduranz

45 g OH na odmerek z elektroliti

Redna cena€26,99 Cena s popustom€14,99
- 44%
21 ocen
1500 g
Nrgy Unit Drink 90Nrgy Unit Drink 90
Nrgy Unit Drink 90
Nduranz

90 g OH na odmerek z elektroliti

Redna cena€26,99 Cena s popustom€14,99
- 44%
11 ocen
1500 g
Nrgy Unit Drink Buffer
Nrgy Unit Drink Buffer
Nduranz

45 g OH na odmerek s sodo bikarbono

Redna cena€26,99 Cena s popustom€14,99
- 44%
4 ocen
1500 g
Nrgy Unit Drink (staro pakiranje)Nrgy Unit Drink (staro pakiranje)
Nrgy Unit Drink (staro pakiranje)
Nduranz

45 g OH na odmerek z elektroliti

Redna cena€26,99 Cena s popustom€9,99
- 63%
Ni ocen