90 na uro
Čas branja: 6 min

Nrgy Unit Drink 90: Najboljši izotonični napitek za dirke

Čas branja: 6 min
Spoznaj športni napitek z 90 grami OH na porcijo.
90 na uro

Če želiš na kolesu doseči hitrost 90 km/h, moraš poskrbeti za primeren vnos energije. Pa smo spet pri številki 90. Vrhunski kolesarji morajo namreč med intenzivno vadbo zaužiti tudi do 90 gramov ogljikovih hidratov na uro.

Najhitrejši kolesar
Preden je dosegel 90 km na uro, je zaužil 90 gramov ogljikovih hidratov.

Znamka Nduranz je znana po svojih izredno učinkovitih izdelkih za vnos energije med vadbo, ki temeljijo na sodobnih raziskavah, doslednih testih na terenu in najbolj čistih sestavinah v pravilnih razmerjih.

Verjetno že poznaš njihove izdelke za med vadbo, kot sta Nrgy Unit Drink in Nrgy Unit Gel, ki temeljijo na energijskem sistemu Nrgy Unit.

Med njimi najdeš tudi Nrgy Unit Drink 90. Gre za različico izotoničnega napitka Nrgy Unit Drink. Namenjena je vrhunskim vzdržljivostnim športnikom, ki za svoje izzive potrebujejo največji vnos energije.

Najmočnejši izotonični napitekNrgy Unit Drink 90 je namenjen uporabi na dirkah, ko je tvoja potreba po energiji največja.

Preden ti predstavimo vse prednosti izotoničnega napitka Nrgy Unit Drink 90, si na hitro oglejmo, zakaj je običajni Nrgy Unit Drink že leta tako priljubljen med vzdržljivostnimi športniki.

Nrgy Unit Drink 90 je zasnovan posebej za vrhunske vzdržljivostne športnike, ki potrebujejo visok vnos energije.

Nrgy Unit Drink

Kot dobro veš, so energijske zahteve vzdržljivostnega športnika med intenzivno vadbo zelo visoke. A preprosto uživati veliko količino ogljikovih hidratov ni dovolj. Potrebuješ vir, ki ga lahko dobro absorbiraš in ti ne povzroča prebavnih težav.

Dober izotonični napitek ti med vadbo omogoča:

  • Zaužiti 90 gramov ogljikovih hidratov na uro
  • Ohranjati nivo energije med vadbo z visoko absorpcijo
  • Ohranjati zaloge mišičnega in jetrnega glikogena, kar podaljša čas do odpovedi
  • Izogniti se prebavnim težavam, ki so redna posledica mnogih prehranskih dopolnil
  • Izogniti se mišičnim krčem, ki so posledica slabih kombinacij ogljikovih hidratov in elektrolitov

Nrgy Unit Drink že dolgo velja za enega najbolj učinkovitih izotoničnih napitkov za vzdržljivostne športnike med intenzivno vadbo. Za doseganje vrhunskih rezultatov ga uporabljajo mnogi vrhunski športniki, kot so Matej LovšeMitja KrevsSam LaidlowArthur HorseauArnaud Guilloux iTommy Giacomel.

Izotonični napitek za vzdržljivostne športnikeNrgy Unit Drink je vedno izredno učinkovit izotonični napitek med intenzivno vadbo.

Obstaja več razlogov, zakaj je Nrgy Unit Drink odlična izbira za podporo športne zmogljivosti na katerikoli ravni.

Razmerje ogljikovih hidratov Nduranz

V svetu športne prehrane je že dolgo znano, da je kombinacija različnih ogljikovih hidratov bolj učinkovita kot ena sama oblika.

Razlog so transporterji ogljikovih hidratov v telesu. Različni sladkorji uporabljajo različne transporterje, zato je za optimalno absorpcijo ogljikovih hidratov potrebno izkoristiti obe poti, torej pot za glukozo in pot za fruktozo.

David Rowlands iz Nove Zelandije je s svojo ekipo na podlagi poglobljenih raziskav prišel do zaključka, da je optimalno razmerje glukoze in fruktoze za najboljšo absorpcijo med vadbo 1 : 0,8.

Nduranz uporablja to razmerje v vseh svojih izdelkih za vnos energije med vadbo.

Kombinacija glukoze in fruktoze v tem razmerju vodi do najboljše absorpcije, kar omogoča vnos 90 gramov ogljikovih hidratov na uro brez prebavnih težav.

Kombinacija glukoze in fruktoze v razmerju 1 : 0,8 ti omogoča optimalno absorpcijo ogljikovih hidratov med intenzivno vadbo.

Mešanica elektrolitov Nduranz

Namen športne prehrane med vadbo pa ni le vnos energije temveč tudi hidracija.

Pravzaprav je hidracija morda še najbolj pomemben dejavnik pri vnosu dopolnil, ki pa je pogosto prezrt ali slabo razumljen. Telo res potrebuje tekočino, zato se ti morda zdi, da lahko za primerno hidracijo poskrbiš kar z vodo. To žal ne drži, še posebej med daljšo vzdržljivostno vadbo.

Pravilna hidracija namreč zahteva ohranjanje občutljivega ravnotežja elektrolitov v krvi. S pitjem vode, sploh v večjih količinah, to koncentracijo redčiš, kar ima negativen vpliv na vse funkcije telesa, ki so v veliki meri odvisne prav od elektrolitov.

Optimalna hidracija za kolesarje in tekače
Ko je tvoje telo primerno hidrirano, je življenje lepše.

Mešanica elektrolitov Nduranz, ki jo vsebuje izotonični napitek Nrgy Unit Drink in drugi izdelki Nduranz, telesu priskrbi minerale v razmerju, ki ga med vadbo dejansko izgubljaš z znojem.

Mešanica elektrolitov Nduranz nadomešča točno tiste minerale, ki jih izgubljaš z znojem.

Mešanica elektrolitov Nduranz ti omogoči, da tvoje telesne funkcije nemoteno delujejo tudi med večurno intenzivno vadbo.

Energijski sistem Nrgy Unit

Še en razlog, da so izdelki za med vadbo Nduranz tako priljubljeni, je njihova preprosta in učinkovita uporaba.

Energijski vnos med vadbo je namreč lahko po nepotrebnem težaven. Če zaužiješ premalo energije, boš hitro porabil zaloge glikogena v mišicah in jetrih, kar bistveno skrajša tvoj čas do odpovedi. Če je zaužiješ preveč, boš preobremenil svoja prebavila, kar lahko vodi do prebavnih težav.

Preprosta uporaba prehranskih dodatkov
Z energijsko enoto Nrgy Unit je prehrana med vadbo mala malica.

Ker je doziranje raznih prehranskih dodatkov lahko zelo zakomplicirano, še posebej ko med vadbo vnašaš različne izdelke, kot so energijski geli, energijske ploščice in izotonični napitki, je znamka Nduranz razvila energijski sistem Nrgy Unit. Ta ti povsem poenostavi energijski vnos, tako da lahko vedno zaužiješ pravilno količino energije in pri tem kombiniraš različne izdelke.

Energijski sistem Nrgy Unit ti omogoča optimizirati vnos energije med vadbo in kombinirati različne izdelke, kot so energijski geli, energijske ploščice in izotonični napitki.

Odlični okusi in naravne sestavine

Ko govorimo o živilih za športnike, seveda ne gre pozabiti na okus, saj je ta pogosto še bolj pomebem kot njihov učinek. Če ti okus dopolnila ne odgovarja, ga boš težko užival. Še posebej, če ga moraš ob intenzivnem naporu zaužiti veliko.

Nduranz posveča posebno pozornost okusom njihovih dopolnil.

Nrgy Unit Drink je na voljo v okusih limona (z in brez citronske kisline), pomaranča in lubenica. Okuse s citronsko kislino so dodali ravno na podlagi športnikov, saj jo nekateri obožujejo, drugi pa imajo raje napitek brez nje.

Poleg tega za svoje izdelke Nduranz uporablja le naravne sestavine najvišje kakovosti, kar je v svetu umetnih arom, sladil in dodatkov zelo dobrodošla in zdravju prijazna prednost.

Izotonični napitek za kolesarjeUčinkovit, preprost, zdrav in slasten. Bi lahko bilo še kaj boljšega?

Nrgy Unit Drink 90

Nrgy Unit Drink 90 je najučinkovitejši izotonični napitek podjetja Nduranz, ki vsebuje dvakrat več ogljikovih hidratov na merico od običajnega energijskega napitka Nrgy Unit Drink.

najboljši športni izotonični napitekNrgy Unit Drink 90 presega meje.

Podjetje Nduranz nenehno stremi k inovacijam in pri tem upošteva tvoja mnenja in potrebe.

Očitno jim 45 gramov na porcijo ni dovolj, zato so sprejeli izziv in ustvaril napitek z dvojnim odmerkom energije in drugimi prednostmi.

Komu je namenjen Nrgy Unit Drink 90?

Nima smisla ovinkariti. Nrgy Unit Drink 90 je namenjen vrhunskim vzdržljivostnim športnikom, ki na kolesu proizvajajo zelo veliko moči oziroma zelo visoko število wattov na uro.

Ravno ti športniki so spodbudili razvoj in nastanek izotoničnega napitka Nrgy Unit Drink 90. Ker, bodimo iskreni, noben običajen športnik ne bi prosil za tak napitek, se ti ne zdi?

Nrgy Unit Drink 90 ti omogoča, da ob manjši količini spite tekočine vneseš več ogljikovih hidratov. Zdaj lahko v svoj bidon z lahkoto zmešaš kar 90 gramov ogljikovih hidratov.

Morda se na tej točki sprašuješ, ali je Nrgy Unit Drink 90 primeren zate. To moraš seveda presoditi sam, toda če si v dvomih, se moraš zavedati, da je že običajni Nrgy Unit Drink energijsko zelo učinkovit napitek, ki ga že leta elitni vzdržljivostni športniki uporabljajo za doseganje vrhunskih rezultatov.

Vsekakor pa sta ravno raziskovanje in preizkušanje osnova modrosti, zato je morda najbolje, da ga sam preizkusiš v praksi

Zakaj uporabljati Nrgy Unit Drink 90?

Nrgy Unit Drink 90 je zasnovan za najbolj učinkovit vnos 90 gramov ogljikovih hidratov na uro. Zavedamo se, da nekateri športniki vnašajo tudi več od 90 gramov na uro, a znanstvene raziskave učinkovitosti višjega vnosa še niso potrdile.

Pravzaprav je že vnos 90 gramov ogljikovih hidratov na uro zelo zahteven za prebavni sistem in lahko, predvsem s slabo kombinacijo ogljikovih hidratov, hitro privede do prebavnih težav.

Nrgy Unit Drink 90 vsebuje dve energijski enoti Nrgy Unit na porcijo in ga ni potrebno kombinirati z drugimi izdelki, da zadovoljiš najvišjo potrebo po energiji.

Če je tvoj cilj vnašati 90 gramov ogljikovih hidratov na uro, je Nrgy Unit Drink 90 nedvomno odličen izdelek zate. Tako lahko z enim samim dopolnilom poskrbiš za najvišji vnos energije brez prebavnih težav.

    Najbolj učinkovit izotonični napitek

    Še en razlog, zakaj uporabljati Nrgy Unit Drink 90, je ravno kombiniranje različnih dopolnil:

    • Če zaužiješ dva energijska gela, nisi zaužil tekočine
    • Če zaužiješ en energijski gel in energijski napitek, je gel dražji od napitka
    • Nrgy Unit Drink 90 ti nudi oboje v enem bidonu

    Ravno zadnja točka izpostavi še eno pomembno prednost izdelka, saj je tako cenovno kot praktično preprosto najbolj učinkovit.

    Nrgy Unit Drink 90 ti nudi vso potrebno energijo v enem bidonu.

    najmočnejši izotonični napitekNaroči Nrgy Unit Drink 90 zdaj in si privošči 90 na uro!

    Zaključek

    Med intenzivno vadbo moraš poskrbeti za vnos energije, saj tako upočasniš porabo svojih zalog glikogena v jetrih in mišicah ter podaljšaš čas do odpovedi. Poskrbeti moraš tudi za primerno hidracijo, ki omogoča normalno delovanje tvojega telesa.

    Nrgy Unit Drink ti omogoča zelo učinkovit vnos ogljikovih hidratov, ki v kombinaciji glukoze in fruktoze v razmerju 1 : 0,8 nudijo optimalno absorpcijo brez prebavnih težav. Vsebuje tudi znanstveno podprto razmerje elektrolitov, ki nadomeščajo samo tisto, kar dejansko izgubljaš z znojem.

    Nrgy Unit Drink 90 je močnejša različica izotoničnega napitka Nrgy Unit Drink, zasnovana za vrhunske vzdržljivostne športnike, ki stremijo k najbolj intenzivnim naporom ob največji proizvodnji moči.

    Oba napitka ti omogočata vnos 90 gramov ogljikovih hidratov na uro, zato moraš sam presoditi, kateri bolj odgovarja tvojim specifičnim potrebam, vsekakor pa se boš težko narobe odločil, saj gre za dva vrhunska izdelka za vnos energije med vadbo.

    1500 g
    Nrgy Unit DrinkNrgy Unit Drink
    Nrgy Unit Drink
    Nduranz

    45 g OH na odmerek z elektroliti

    Redna cena€26,99 Cena s popustom€14,99
    - 44%
    22 ocen
    1500 g
    Nrgy Unit Drink 90Nrgy Unit Drink 90
    Nrgy Unit Drink 90
    Nduranz

    90 g OH na odmerek z elektroliti

    Redna cena€26,99 Cena s popustom€14,99
    - 44%
    12 ocen
    1500 g
    Nrgy Unit Drink Buffer
    Nrgy Unit Drink Buffer
    Nduranz

    45 g OH na odmerek s sodo bikarbono

    Redna cena€26,99 Cena s popustom€14,99
    - 44%
    4 ocen