90 na uro
Čas branja: 7 min

90 na uro

Čas branja: 7 min
Spoznaj športni napitek z 90 grami OH na porcijo.
90 na uro

90 na uro!

Če želiš na kolesu doseči hitrost 90 km/h, moraš poskrbeti za primeren vnos energije. Pa smo spet pri številki 90 - namreč, vrhunski kolesarji morajo med intenzivno vadbo zaužiti tudi do 90 gramov ogljikovih hidratov na uro.

Najhitrejši kolesar
Preden je dosegel 90 km na uro, je zaužil 90 gramov ogljikovih hidratov.

Podjetje Nduranz je znano po svojih izredno učinkovitih izdelkih za med vadbo, ki temeljijo na sodobnih raziskavah, doslednih testih na terenu in najbolj čistih sestavinah v pravilnih razmerjih.

Verjetno že poznaš njihove izdelke za med vadbo, kot sta Nrgy Unit Drink in Nrgy Unit Gel, ki temeljijo na energijski enoti Nrgy Unit (45 gramov ogljikovih hidratov oziroma 180 kalorij).

Med njimi najdeš tudi Nrgy Unit Drink 90. Gre za različico energijske pijače Nrgy Unit Drink, razvite posebej za vrhunske vzdržljivostne športnike, ki za svoje izzive potrebujejo največji vnos energije.

Športni napitek z ogljikovimi hidrati in elektrolitiNrgy Unit Drink 90 je namenjen uporabi na dirkah, ko je tvoja potreba po energiji največja.

Preden pa se posvetimo vsem prednostim Nrgy Unit Drink 90, se podajmo v njegovo osnovo. Pogledali si bomo zakaj je običajni Nrgy Unit Drink že leta tako priljubljen med vzdržljivostnimi športniki.

Nrgy Unit Drink 90 je zasnovan posebej za vrhunske vzdržljivostne športnike, ki potrebujete več energije.

Priporočena uporaba izotoničnih napitkov

Nrgy Unit Drink

Kot dobro veš, so energijske zahteve vzdržljivostnega športnika med intenzivno vadbo zelo visoke. Ne gre samo za potrebo po visoki količini energije, ampak tudi za potrebo po energiji, ki jo lahko dobro absorbiraš in ti ne povzroča prebavnih težav.

Dober vir ogljikovih hidratov med vadbo ti omogoča:

 • Doseči čarobno mejo zaužitja 90 gramov ogljikovih hidratov na uro
 • S hitro in učinkovito absorpcijo pridobiti in ohranjati nivo energije med vadbo
 • Ohranjati zaloge glikogena v mišicah in jetrih, kar podaljša čas do odpovedi
 • Izogniti se prebavnim težavam, ki so redna posledica mnogih prehranskih dodatkov
 • Izogniti se mišičnim krčem, ki so posledica slabih kombinacij OH in elektrolitov

Nrgy Unit Drink že dolgo velja za izredno učinkovito živilo za vzdržljivostne športnike med intenzivno vadbo, ki ga uporabljajo mnogi vrhunski športniki, kot sta Matej Lovše in Mitja Krevs.

Energijski izotoničini napitek z elektrolitiNe skrbi, stari dobri Nrgy Unit Drink je še vedno izredno učinkovito gorivo med intenzivno vadbo.

Obstaja več razlogov, zakaj je Nrgy Unit Drink najboljša izbira zate, če želiš najboljše rezultate.

Razmerje ogljikovih hidratov Nduranz

V svetu športne prehrane je že dolgo znano, da je kombinacija različnih ogljikovih hidratov bolj učinkovita kot ena sama oblika. Razlog za to se skriva v transporterjih ogljikovih hidratov v tvojem telesu. Različni sladkorji uporabljajo različne transporterje, zato je za optimalno absorpcijo ogljikovih hidratov potrebno izkoristiti obe poti, torej pot za glukozo in pot za fruktozo.

David Rowlands iz Nove Zelandije je s svojo ekipo na podlagi poglobljenih raziskav prišel do zaključka, da je optimalno razmerje glukoze in fruktoze za najboljšo absorpcijo med vadbo 1:0,8. To razmerje je podjetje Nduranz uporabilo v vseh svojih izdelkih za med vadbo, ki temeljijo na ogljikovih hidratih.

Kombinacija glukoze in fruktoze v razmerju 1:0,8 ti omogoča optimalno absorpcijo ogljikovih hidratov med intenzivno vadbo.

Kombinacija glukoze in fruktoze v tem razmerju vodi do najboljše absorpcije, kar ti omogoča, da dosežeš čarobno mejo zaužitja 90 gramov ogljikovih hidratov na uro brez prebavnih težav.

Mešanica elektrolitov Nduranz

Namen športne prehrane med vadbo pa ni le vnos energije temveč tudi hidracija.

Pravzaprav je hidracija morda še najbolj pomemben vidik vnosa dodatkov med vadbo, ki pa je pogosto prezrt ali slabo razumljen. Res je, da telo potrebuje tekočino, zato se ti morda zdi, da lahko za primerno hidracijo poskrbiš kar z vodo. To pa žal ne drži, še posebej ko govorimo o daljših vzdržljivostnih podvigih.

Pravilna hidracija namreč pomeni ohranjanje občutljivega ravnotežja elektrolitov v krvi. S pitjem vode, sploh v večjih količinah, pa to koncentracijo redčiš, kar ima negativen vpliv na vse funkcije tvojega telesa, ki so v veliki meri odvisne prav od elektrolitov.

Optimalna hidracija za kolesarje in tekače
Ko je tvoje telo primerno hidrirano, je življenje lepše.

Mešanica elektrolitov Nduranz, ki jo vsebuje energijski napitek Nrgy Unit Drink in večina njihovih živil za športnike, tvojemu telesu priskrbi minerale v razmerju, ki ga med vadbo dejansko izgubljaš z znojem.

Mešanica elektrolitov Nduranz nadomešča točno tiste minerale, ki jih izgubljaš z znojem.

Mešanica elektrolitov Nduranz ti tako omogoči, da tvoje telesne funkcije nemoteno delujejo tudi med več ur dolgo intenzivno vadbo.

Energijska enota Nrgy Unit

Še en razlog, da so izdelki za med vadbo Nduranz tako priljubljeni, je njihova preprosta in učinkovita uporaba.

Energijski vnos med vadbo je namreč lahko po nepotrebnem težaven. Če zaužiješ premalo energije, boš pospešeno trošil zaloge glikogena v mišicah in jetrih, kar bistveno skrajša tvoj čas do odpovedi. Če je zaužiješ preveč, boš preobremenil svoja prebavila, kar lahko vodi do prebavnih težav, ki so verjetno najbolj nadležen način, da si prisiljen prenehati z dejavnostjo.

Preprosta uporaba prehranskih dodatkov
Z energijsko enoto Nrgy Unit je prehrana med vadbo mala malica.

Ker je doziranje raznih prehranskih dodatkov lahko zelo zakomplicirano, še posebej ko med vadbo vnašaš različne izdelke, kot so energijski geli, energijske ploščice in energijski napitki, je podjetje Nduranz razvilo energijsko enoto Nrgy Unit. Ta ti povsem poenostavi tvoj energijski vnos, tako da lahko vedno veš, koliko energije si zaužil in koliko je še moraš.

Z energijsko enoto Nrgy Unit lahko natančno oceniš, kakšen je tvoj optimalni vnos energije na uro, nato pa na preprost način kombiniraš različne izdelke, saj ob vsakem natanko veš, koliko energijskih enot vsebuje.

Elitni vzdržljivostni športnik med intenzivno vadbo, ki traja več ur, v grobem potrebuje dve energijski enoti Nrgy Unit na uro. Ker smo že prej izpostavili, da elitni športniki zaužijejo 90 gramov ogljikovih hidratov na uro, si verjetno prišel do zaključka, da ena energijska enota vsebuje 45 gramov ogljikovih hidratov. Preprosto.

Sočni okusi in naravne sestavine

Ko govorimo o živilih za športnike, seveda ne gre pozabiti na okus, saj je pri uživanju hrane užitek ob hranjenju vsaj tako pomemben kot njen učinek. V končni fazi, če ti hrana po okusu ne odgovarja, jo boš težko užival. Še posebej, če je moraš ob intenzivnem naporu zaužiti veliko.

Zato podjetje Nduranz posveča posebno pozornost svojim okusom, ki jih oblikuje na podlagi tvojega odziva.

Nrgy Unit Drink je na voljo v okusih limona, pomaranča (z in brez citronske kisline), višnja in lubenica. Okuse s citronsko kislino so dodali ravno na podlagi želja svojih strank, saj jo nekateri obožujejo, spet drugi pa imajo raje napitek brez nje.

Poleg tega za svoje izdelke Nduranz uporablja naravne sestavine najvišje kakovosti, kar je v svetu umetnih arom, sladil in dodatkov zelo dobrodošla in zdravju prijazna prednost.

Energijski izotonični napitek z elektrolitiUčinkovit, preprost, zdrav in slasten. Bi lahko bilo še kaj boljšega?

Nrgy Unit Drink 90

Nrgy Unit Drink 90 je najučinkovitejši napitek podjetja Nduranz, ki vsebuje dvakrat več ogljikovih hidratov na merico od običajnega energijskega napitka Nrgy Unit Drink.

Dvojna energija med intenzivno vadboNrgy Unit Drink 90 zre svoji usodi v oči.

Zakaj Nrgy Unit Drink 90?

Podjetje Nduranz nenehno stremi k inovacijam in pri tem upošteva tvoja mnenja in potrebe.

Nrgy Unit Drink 90 je nastal na podlagi povpraševanj mnogih športnikov, ki si v svojem napitku želijo večjo koncentracijo energije.

Ta visoko-energijski napitek pa ni zgolj dvojna doza običajnega napitka, ampak ima tudi druge prednosti, ki jih bomo opisali v nadaljevanju.

Komu je namenjen Nrgy Unit Drink 90?

Tukaj nima smisla ovinkariti. Nrgy Unit Drink 90 je namenjen vrhunskim vzdržljivostnim športnikom, ki na kolesu proizvajajo zelo veliko moči oziroma zelo visoko število wattov na uro.

Ravno ti športniki so spodbudili razvoj in nastanek visoko-energijskega napitka Nrgy Unit Drink 90.

Nrgy Unit Drink 90 ti omogoča, da ob manjši količini spite tekočine vneseš več ogljikovih hidratov. V vsaki plastenko ti skrije 90 gramov OH, ki jih brez večjega napora lahko spiješ vsako uro.

Morda se na tej točki sprašuješ, ali je Nrgy Unit Drink 90 primeren zate. To moraš seveda presoditi sam, toda če si v dvomih, se moraš zavedati, da je že običajni Nrgy Unit Drink energijsko zelo učinkovit napitek, ki ga že leta elitni vzdržljivostni športniki uporabljajo za doseganje vrhunskih rezultatov.

Vsekakor pa sta ravno raziskovanje in preizkušanje osnova modrosti, zato je morda najbolje, da ga sam preizkusiš v praksi. 

Zakaj uporabljati Nrgy Unit Drink 90?

Kot smo že izpostavili, Nrgy Unit Drink 90 je zasnovan za najbolj učinkovito doseganje čarobne meje vnosa 90 gramov ogljikovih hidratov na uro.

Gre za zelo visok vnos ogljikovih hidratov, ki je za telo lahko zelo naporen, še posebej ob neoptimalnih kombinacijah ogljikovih hidratov ali nenatančnem doziranju.

Nrgy Unit Drink 90 vsebuje dve energijski enoti na porcijo in ga ni potrebno kombinirati z drugimi izdelki, da zadovoljiš najvišjo potrebo po energiji.

Če je torej tvoj cilj doseči to čarobno mejo, je Nrgy Unit Drink 90 idealen izdelek zate, saj ti omogoča, da to mejo dosežeš z manjšo količino zaužitih dodatkov, z optimalno absorpcijo in brez prebavnih težav.

  Najbolj učinkovit izotonični napitek

  Še en razlog, zakaj uporabljati Nrgy Unit Drink 90, je ravno kombiniranje različnih dodatkov:

  • Če zaužiješ dva energijska gela, nisi zaužil tekočine
  • Če zaužiješ en energijski gel in energijski napitek, je gel dražji od napitka
  • Nrgy Unit Drink 90 ti nudi oboje v enem bidonu

  Ravno zadnja točka izpostavi še eno pomembno prednost izdelka, saj je tako cenovno kot praktično preprosto najbolj učinkovit.

  Nrgy Unit Drink 90 ti nudi vso potrebno energijo v enem bidonu - najbolj praktičen in cenovno učinkovit.

  Energijski izotonični napitekNaroči Nrgy Unit Drink 90 zdaj in si privošči 90 na uro!

  Povzetek

  Med intenzivno vadbo moraš poskrbeti za vnos energije, saj tako upočasniš porabo svojih zalog glikogena v jetrih in mišicah ter podaljšaš čas do odpovedi, in primerno hidracijo, ki omogoča normalno delovanje tvojega telesa.

  Nrgy Unit Drink ti omogoča zelo učinkovit vnos ogljikovih hidratov, ki v kombinaciji glukoze in fruktoze v razmerju 1:0,8 nudijo optimalno absorpcijo brez prebavnih težav, ter skrbno zasnovano razmerje elektrolitov, ki nadomeščajo samo tisto, kar dejansko izgubljaš z znojem.

  Nrgy Unit Drink 90 je koncentrirana različica energijskega napitka Nrgy Unit Drink, zasnovana za vrhunske vzdržljivostne športnike, ki stremijo k najbolj intenzivnim naporom ob največji proizvodnji moči.

  Oba napitka ti omogočata doseganje čarobne meje vnosa 90 gramov ogljikovih hidratov na uro, zato moraš sam presoditi, kateri bolj odgovarja tvojim specifičnim potrebam, vsekakor pa se boš težko narobe odločil, saj gre za dva vrhunska izdelka na področju športne prehrane med vadbo.

  16 x 75 g
  Nrgy Unit Gel (16x) - NOVONrgy Unit Gel (16x) - NOVO
  Nduranz

  Informed sport certified!

  Cena s popustom€39,99
  Ni ocen
  12 x 60 ml
  Nrgy Unit Gel (paket)Nrgy Unit Gel (paket)
  Nduranz

  Najmočnejši gel

  Cena s popustom€29,99
  13 ocen
  12 x 60 ml
  Nrgy Unit Gel s kofeinom (paket)Nrgy Unit Gel s kofeinom (paket)
  Nduranz

  Gel s kofeinom

  Cena s popustom€34,99
  2 ocen
  1500 g
  Nrgy Unit DrinkNrgy Unit Drink
  Nduranz

  Optimalno gorivo

  Cena s popustom€26,99
  15 ocen