Brez sape? Najboljši 3 adaptogeni za povišanje VO2 Max
Čas branja: 3 min

Brez sape? Najboljši 3 adaptogeni za povišanje VO2 Max

Čas branja: 3 min
Spoznaj, kako uporabljati adaptogene za povišati svoj VO2 max.
Brez sape? Najboljši 3 adaptogeni za povišanje VO2 Max

Za vzdržljivostne športnike, kot so kolesarji, tekači in maratonci, VO2 max ni le številka – gre za častni znak, merilo moči pljuč in srca. Odraža sposobnost telesa, da mišice napaja s kisikom med intenzivno vadbo.

A verjetno poznaš ta scenarij: pridno slediš strukturiranemu načrtu treninga in tvoj VO2 max se je povišal. A ko se tvoja forma izboljša, postane višanje vrednosti VO2 max vedno težje.

How to boost VO2 MaxTrdo treniraš, VO2 max pa ostaja isti?

Tukaj nastopijo adaptogeni, ki na naraven in učinkovit način podpirajo sposobnost telesa, da obvladuje stres in se regenerira, ter povišajo VO2 max.

Kako adaptogeni višajo VO2 max

Adaptogeni so čudež narave, cenjeni zaradi njihove sposobnosti, da uravnotežijo, obnavljajo in ščitijo telo.

Te učinkovite snovi pa niso novo odkritje. Adaptogeni so bili ključen element človeškega zdravja in vzdržljivosti že tisočletja, saj so jih uporabljale starodavne kulture in civilizacije po celem svetu.

Pomisli na Šerpe v Himalaji, ki so znani po njihovi neverjetni vzdržljivosti na visokih nadmorskih višinah. Adaptogeni so bili pomemben del njihove diete. Z njimi so krepili moč in vzdržljivost v zahtevnih visokogorskih okoljih.

Sherpas and VO2maxZa mogočne Šerpe visok VO2 max ni stvar zmogljivosti ampak preživetja.

Prav tako so adaptogene že tisočletja uporabljali v tradicionalni kitajski in ajurvedski medicini. Na podlagi svojega globokega razumevanja naravnih zdravil so se te kulture zanašale na adaptogene za ohranjanje ravnotežja in vzdržljivosti telesa in uma.

Adaptogeni znatno izboljšajo sposobnost telesa za odzivanje na fizični stres in povečajo pretok kisika. Tukaj pa se skriva razlog, da so tako učinkoviti v povečanju vrednosti VO2 max.

Vendarle pa obstaja veliko nesporazumov o adaptogenih. Če bi se rad naučil, kako ločiti med miti in resnico o adaptogenih, spoznaj dejstva tukaj!

Adaptogeni povišajo VO2 max, tako da izboljšajo stresni odziv telesa in povečajo pretok kisika.

Najboljši adaptogeni za povišanje VO2 max

Obstaja mnogo različnih adaptogenih rastlin, zeli in gob, vsaka s svojimi pozitivnimi učinki. Toda vemo, zakaj si tukaj – povišati želiš svoj VO2 max.

Adaptogeni, kot so ašvagandakordiceps in rodiola, prinašajo športnikom veliko prednosti, kot so izboljšana regeneracija, manj utrujenosti in povišana mentalna jasnost, predvsem pa jih združuje to, da so vsi trije učinkoviti v povišanju vrednosti VO2 max.

Oglejmo si te 3 močne adaptogene bolj podrobno.

Ašvaganda

Ašvaganda je eden od najbolj priljubljenih adaptogenov na svetu, ki se uporablja predvsem za nižanje stresa in povečanje pretoka kisika.


Poveča aerobno kapaciteto:
Ašvaganda je znana po tem, da poviša VO2 max, tako izboljša delovanje pljuč in porabo kisiko med intenzivno vadbo.
Niža stres in tesnobo: Ključno za športnike v stresnih situacijah, kot so tekmovanja ali intenzivni treningi, pomaga ohranjati mirnost in koncentracijo.
Izboljša mišično moč in regeneracijo: Bistveno za obdobja zaporednih dni treninga.

Kordiceps

Cordyceps to boost VO2maxKordiceps je kralj adaptogenov, ko gre za povišanje vrednosti VO2 max.

Izboljša proizvodnjo celične energije: Poveča raven energije ATP, s čimer zagotovi dodaten vir energije med dolgimi vzdržljivostnimi dogodki.
Izboljša uporabo kisika: Neposredno vpliva na učinkovitost telesa pri uporabi kisika, kar je ključno za povečanje vrednosti VO2 max.
Krepi imunski sistem: Ohranja zdravje in vrhunsko formo.

Rodiola rosea

Rhodiola rosea to boost VO2maxRodiola rosea ima številne prednosti, kot je povišanje ravni energije in vrednosti VO2 max.

Poveča energijo in zmanjšuje utrujenost: Pomaga do daljših in bolj intenzivnih treningov.
Izboljša delovanje možganov: Ohranja jasnost in koncentracijo med intenzivnimi treningi in tekmovanji.
Prilagajanje na stres: Telesu se pomaga soočiti s fizičnim in okoljskim stresom.

Morda se sprašuješ, ali moraš za povišanje vrednosti VO2 max uživati vse te adaptogene.

Ja in ne. Vsak od teh adaptogenov lahko naravno spodbudi povišanje vrednosti VO2 max in nudi drugi pomembne prednosti. Toda adaptogeni so ekipni igralci. Najboljše delujejo, ko združijo svoje moči.

Če bi rad spoznal, kako kombinirati različne adaptogene, si oglej naš vodič.

Kaj če bi lahko pridobil vse bistvene prednosti adaptogenov v eni kapsuli? Tu nastopi Absolute 4Endurance Pro.

Spoznaj Absolute: Najboljše dopolnilo za povečanje vrednosti VO2 max

Absolute ni le prehransko dopolnilo. Gre za celovito orodje, ustvarjeno ravno za vzdržljivostne športnike, kot si ti, ki želijo povišati svoj VO2 max in izboljšati športno zmogljivost.

Absolute 4Endurance Pro: the Most Powerful Natural VO2max BoosterPovišaj svoj VO2 max z dopolnilom Absolute, najmočnejšim naravnim dopolnilom za povečanje vrednosti VO2 max na podlagi adaptogenov in beta-alanina.

Zakaj je Absolute tako učinkovit?

Gre za kombinacijo ašvagande, kordicepsa, rodiole rosee in drugih ključnih sestavin, kot sta beta-alanin in Senactiv, združenih v močno, povsem naravno formulo za izboljšanje vzdržljivosti, regeneracije in splošne športne zmogljivosti.

  • Izboljša pretok kisika (lažje dihanje)
  • Poveča učinkovitost energije ATP (poveča vzdržljivost)
  • Niža stres in zakisanost mišic (hitrejša regeneracija)

Absolute je tisti pika ni i, ki jo potrebuješ za preseganje svojih meja in podiranje svojih osebnih rekordov.

Pridobi vse prednosti najmočnejših adaptogenov v eni formuli z dopolnilom Absolute 4Endurance Pro – zdaj 50 % ceneje!


Zaključek

Za vzdržljivostnega športnika visok VO2 max ni razkošje ampak potreba.

Seveda lahko svoj VO2 max zares povišaš le s strukturiranim treningom, a ko enkrat dosežeš gornjo mejo, ti lahko prehranska dopolnila pomagajo iti stopnjo više.

Adaptogeni, kot so ašvaganda, kordiceps in rodiola rosea, vzdržljivostnim športnikom nudijo številne pomembne prednosti. Še bolje pa je, če jih uživaš skupaj.

Če bi rad izkoristil sinergične učinke različnih adaptogenov za povišanje svoje vrednosti VO2 max in pridobil tudi ostale njihovi prednosti, preizkusi Absolute, najmočnejše naravno dopolnil za povečanje vrednosti VO2 max.