5 najbolj pomembnih prehranskih dopolnil za tenisače
Čas branja: 4 min

5 najbolj pomembnih prehranskih dopolnil za tenisače

Čas branja: 4 min
Podpri svoje napore na teniškem igrišču s pravilno prehrano.
5 najbolj pomembnih prehranskih dopolnil za tenisače

Tenis je šport, za katerega so značilni kratki intervali ekstremne intenzivnosti, razdeljeni preko več ur igre. Zato je tenis fizično izjemno zahteven šport, ki lahko povzroči veliko stresa tvojemu telesu.

Da bi izboljšaj svojo zmogljivost v tenisu in ohranil dolgoročno zdravje, moraš poskrbeti za pravilno prehrano, kar vključuje pameten pristop do uporabe prehranskih dopolnil.

V tem blogu boš spoznal 5 prehranskih dopolnil, ki jih priporočamo vsem tenisačem.

1. 4Energy Gel

Tenis terja veliko energije. Če pustiš, da tvoje zaloge glikogena med igro skopnijo, ker si zanemaril pravilno prehrano, ne boš le pokvaril svojega nastopa v igri, ampak boš tudi ogrozil svoje zdravje.

Čeprav se splošno odsvetuje uživanje sladkorja, to ne velja za tenisače med igro. Poskrbi za svoje zaloge glikogena in telo ti bo hvaležno.

Najbolj praktičen način za vnos ogljikovih hidratov med igro tenisa je energijski gel, ki ga lahko hitro zaužiješ med vsako prekinitvijo.

Energy Gel 4Energy 4Endurance4Energy Gel je osvežilen vir energije s kombinacijo maltodekstrina in fruktoze ter elektroliti.

Obstaja veliko energijskih gelov, in lahko si ogledaš naša priporočila, a najbolj primeren za vsakega športnika je 4Energy Gel. Odlikuje ga edinstveno osvežilen okus z visoko stopnjo absorpcije in ne povzroča prebavnih težav, zato boš z njim lahko ohranjal visoko raven energije prek cele igre.

Poskrbi za vnos energije med igro z energijskim gelom visoke kakovosti.

2. Nrgy Unit Drink

Med igro tenisa je raven energije ključnega pomena. A še en bistven dejavnik je hidracija. Če ne boš poskrbel za primerno hidracijo, vabiš cel kup težav, ki ti bodo uničile igro in te pahnile v negativno spiralo.

Poskrbi za hidracijo!

A za ohranjanje hidracije ni dovolj pitje vode. Pravzaprav, če piješ preveč vode, lahko negativno vplivaš na hidracijo, saj voda redči elektrolite v krvi.

Če želiš poskrbeti za hidracijo, moraš uživati tekočino v kombinaciji z elektroliti. To lahko dosežeš s šumečimi tabletami, a če želiš opraviti vse v enem zamahu, uporabi izotonični napitek, ki ti nudi tako energijo kot elektrolite za hidracijo.

Nrgy Unit Drink je najbolj učinkovit izotonični napitek na tržišču z optimalno kombinacijo ogljikovih hidratov in napredno mešanico elektrolitov.

Če bi ti morali priporočiti en izotonični napitek, je to Nrgy Unit Drink znamke Nduranz. Optimalna kombinacija ogljkovih hidratov in napredna mešanica elektrolitov nudita visoko raven energije in vse potrebne elektrolite. Pa še prebavnim težavam in mišičnim krčem se boš lahko izognil.

Poskrbi za vnos energije in hidracijo z izotoničnim napitkom.

3. Regen

Igre je morda konec, skrbi za prehrano pa ne.

Veliko športnikov zanemarja pomen regeneracije mišic po vadbi. To je velika napaka, ki ima občutne negativne učinke na tvoje zdravje in športno zmogljivost.

Če želiš kot tenisač ostati aktiven, se nauči poskrbeti za pravilno regeneracijo mišic po vadbi.

Seveda je pomembno, da se po igri odpočiješ, a regeneracija mišic zares temelji na prehrani. Tvoje telo nujno potrebuje ogljikove hidrate za povrnitev energije, beljakovine za obnovo mišic in minerale za rehidracijo telesa.

Vsa ta hranila lahko dobiš s hrano, a v resnici je težko imeti pri sebi primeren regeneracijski obrok, ko ga potrebuješ – torej v roku 30 minut po vadbi.

Recovery Drink Regen NduranzKo je čas za regeneracijo, imej pri roki Regen.

Zato tenisači izbirajo Regen, regeneracijski napitek z vsemi hranili, ki jih tvoje telo potrebuje za optimalno regeneraciji mišic po vadbi.

Verjemi, pravilna regeneracija naredi veliko razliko in je po našem mnenju glavni razlog, zakaj lahko nekateri tenisači odigrajo več napornih iger na teden, za druge pa je ena sama igra dovolj, da obležijo v bolečinah.

Poskrbi za pravilno regeneracijo po igri z regeneracijskim napitkom.

4. Pro Flex

Če igraš tenis, si zagotovo opazil, da imaš zaradi ponavljajočih se gibov težave s sklepi in vezmi, še posebej na strani telesa s katerim držiš lopar!

Z vsemi težkimi udarci in nepredvidljivimi šprinti se lahko tvoji sklepi hitro znajdejo v svetu bolečine.

Problem se s staranjem še poveča, saj se naravna proizvodnja kolagena v tvojem telesu upočasni.

A če razmišljaš, da bi zaradi bolečine opustil tenis, obstaja rešitev.

Collagen Formula Pro Flex 4Endurance ProPovečaj naravno proizvodnjo kolagena v telesu s to napredno kolagensko formulo.

Naravno proizvodnjo kolagena v telesu lahko povečaš z dopolnilom Pro Flex, napredno formulo na podlagi kolagena z vitaminom C in vitaminom D, ki podpira zdravje in moč tvojih mišic, kosti, vezi in sklepov.

Seveda ni čarobni napoj. Nobeno dopolnilo ne more čarobno odstraniti vse bolečine, a prej kot začneš, večja je verjetnost, da bodo tvoji sklepi ne le brez bolečin ampak tudi močnejši kot prej.

In če bi rad užival v tenisu tudi na stara leta, kot mnogi izmed nas, je pravilna skrb za sklepe bistven korak, da to dosežeš.

Zaščiti svoje sklepe in vezi, preden bo prepozno.

5. Loaded

Vsaka intenzivna vadba povzroča veliko stresa telesu in tenis ni izjema.

Vse ure teka po igrišču imajo lahko številne prednosti za tvoje zdravje, predstavljajo pa tudi velik izziv, ki ga more tvoje telo premagati. Če raven stresa postane previsoka, bo povzročila padec imunskega sistema, kar ima negativen vpliv na tvoje zdravje.

Morda tega nisi vedel, ampak stres in imunski sistem sta močno povezana. Če se želiš izogniti zdravstvenim težavam, je najbolje poskrbeti za oboje istočasno.

Kako to doseči?

Na voljo je skoraj neskončno različnih dopolnil z vitamini in minerali in vsi imajo pozitivne učinke. A če bi rad dobil vse vitamine in minerale za podporo imunskega sistema ter obenem znižal raven stresa z enim samim dopolnilom, je Loaded rešitev, ki jo iščeš.

Loaded Vitamins, Minerals, Adaptogens — 4Endurance ProOkrepi imunski sistem in izboljšaj športno zmogljivost z dopolnilom Loaded, napredno formulo vitaminov, mineralov in adaptogenov.

Zakaj imamo raje Loaded od podobnih dopolnil?

Vsebuje vse potrebne vitamine in minerale, kar je odličen začetek, a tudi nič zares posebnega. Loaded izstopa, ker vsebuje tudi adaptogene, izjemne rastline s številnimi prednostmi pri obvladovanju stresa in povečanju mentalne energije.

Ne zanemari imunskega sistema. Je osnova tvoje zmogljivosti.

Zaključek

Tenis je fizično izjemno zahteven šport, ki zahteva pravilen pristop k športni prehrani, če želiš ohraniti zdravje in športno zmogljivost.

Poskrbi za vnos energije med igro z energijskim gelom ali izotoničnim napitkom.

Po igri poskrbi za regeneracijo mišic, kar najlažje narediš s primernim regeneracijskim napitkom.

Podpri zdravje tvojih sklepov in vezi, tako da spodbudiš naravno proizvodnjo kolagena v telesu.

Končno, ne pozabi na imunski sistem, ki je ključen za ohranjanje športne zmogljivosti v tenisu na dolgi rok.